Publicitat
Cultura · 5 de Maig de 2015. 08:38h.

Indirecta per les retallades

Emma Vilarasau: “Un país madur no es pot permetre per més temps que les injustícies socials esclafin la veu d'una gran part dels ciutadans"

Indirecta per les retallades

Vilarasau, amb la Creu

La Generalitat ha entregat aquest dilluns les Creus de Sant Jordi 2015 en un acte al Gran Teatre del Liceu. Entre els guardonats d'aquesta edició hi ha destaca la forta presència del món teatral, representat per Joan Pera, Lluís Pasqual, Mercè Sampietro i Emma Vilarasau.

Precisament Vilarasau ha estat l'encarregada d'intervenir en nom dels guardonats. En un discurs força reivindicatiu, l'actriu ha dit que "un país madur i una societat cohesionada no es pot permetre per més temps que les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin la veu i l'anhel d'una gran part dels ciutadans".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat les "arrels mil·lenàries" de Catalunya, que ha comparat amb un arbre "al qual moltes vegades han volgut tallar-li el tronc". Mas ha recordat diversos moments de la història de Catalunya, com els 750 anys del naixement del cronista català Ramon Muntaner o els 700 de la mort de Ramon Llull, dues figures destacades en la cultura d'"un país que semblava en molts moments enterrat sota les cendres, però que trobava la manera de sortir-ne i reconstruir-se a si mateix".

També ha recordat els 75 anys de l'assassinat del president de la Generalitat Lluís Companys. "Hem passat i estem passant encara uns anys d'unes complicacions molt grans", ha reconegut Mas, que ha dit que "aquest país ha viscut situacions fins i tot molt més dures". El president de la Generalitat, que ha defensat que aquest "no és el pitjor moment de la nostra història", s'ha mostrat confiat que "el país trobarà la manera de reconstruir-se a ell mateix i de fer-ho millor que no pas ho havia fet fins ara"

Entre les 27 personalitats i 15 entitats premiades també hi ha el metge Miquel Vilardell, el vicepresident del Barça Carles Vilarrubí, el Teatre Romea, l'Hospital del Mar, la Fundació Hospital de Sant Pau i la societat cooperativa Cadí.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#15 Carlos Gomez, Bcn, 06/05/2015 - 03:16

Tot aixo es per culpa dels comunistes.
Dels comunistes, dels unionistes i dels espanyols.
I del Canyas.
El Canyas la sap molt llarga i mira la que ens ha montat.
La Rahola ja ho deia fa temps.
El Canyas es mala gent que nomes esta pensat com fer mal a Catalunya.
Aixo s´ensorra.

#14 ramon, barcelona-c, 05/05/2015 - 20:06

Ohhh l'esquerreta progre excelsa .
Tot sigui per el sectarisme atàvic ( s'enten ??) Sempre per aixó la diana equivocada .
Com diu aquell, els espanyols varen guanyar els asteques no per guerrers i valents , que ho son , si no per intel.ligents .

#13 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 05/05/2015 - 15:17

Molt bé Vilarasau. Per molts anys per la Creu de St. Jordi. Has fet molt bé de reivindicar. T´aplaudeixo. Només que has errat el tret de lloc. Cal reclamar a l´amo dels nostres diners, no pas a aquells que ens els prenen, Ho diu un jubilat que no cobro més per culpa d´Espanya que és qui roba.!.

#12 unborreguuu, de poble, 05/05/2015 - 15:06

suposo que el molt honorable president quan plegui de la politica és dedicarà a la poesia ...les seves metàfores són SEMPRE d'una profunditat que em deixen bocabadat hhahahahahaahahaha..a veure quan la BIEN PAGÁ rahola fa un llibre titulat : LES METÀFORES DEL PROCÈS

#12.1 ramon, barcelona-c, 05/05/2015 - 20:08

M'ha agradat molt lo de " burregu' (es mes correcte)

#11 Lando, bcn, 05/05/2015 - 13:54

No a los recortes!

No al expolio fiscal de 16.000 millones anuales!

INDEPENDENCIA!