Publicitat
Comunicació · 10 de Desembre de 2021. 19:06h.

Inspecció "escola per escola"

Proposen acomiadar els professors que no compleixin la immersió

Inspecció "escola per escola"

El filòsof i col·laborador del programa Planta Baixa de TV3, Jordi Graupera, ha proposat acomiadar els professors que no compleixin amb la immersió pública i ha carregat contra les "xarxes clientelars" dels responsables polítics que "només fan proclames que no signifiquen res" i s'ha preguntat "on és Puigdemont". "Si no es pot fer res, que pleguin", ha sentenciat.

Graupera ha lamentat que la classe política està "a la defensiva" i ha reclamat "una contractació d'inspectors que vagin per escola per escola a veure si s'està complint la immersió i acomiadar tots els professors que no l'estan complint".

El col·laborador de TV3 ha denunciat que hi ha centres amb "un 90% d'immigració" i que "no s'està repartint perquè hi hagi un equilibri més alt i, per tant, hi pugui haver una integració lingüística" que, segons ell, "no s'està produint". "Tot això són fracassos del Departament d'Educació", ha reblat.

Jordi Graupera ha afirmat que "portem deu anys que ens hem passat la immersió lingüística per l'arc del triomf" i ha insistit que la Generalitat contracti "inspectors a veure si és veritat que la gent està complint la llei". "Si no l'està complint se'ls hi diu que la compleix, es torna a inspeccionar i si no aleshores se li rescindeix el contracte", ha afegit.

També ha exposat que "quan tens funcionaris de la Generalitat que estan desobeint en l'ús de la llengua hi ha una fractura perquè hi ha una desobediència explícita, ideològica i política". "Els polítics o comencen a passar a l'ofensiva o anem sempre darrere de les portades de Madrid", ha subratllat.

Finalment, s'ha queixat que "truques a una empresa que té servei en telefonia en català, t'atén una persona en castellà i t'insulta si li demanes que t'atengui en castellà; hi ha infants i adolescents que són insultats per ser catalufos, existeix gent en els serveis públics i en les botigues t'insulta per parlar en català..." "Ja està bé, home!", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#51 BEJOTA, bcn, 13/12/2021 - 16:10

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO

#50 BEJOTA, bcn, 13/12/2021 - 16:09

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés

#49 Desmond Nochild, Vallirana, 12/12/2021 - 21:52

públicos poco o nada democráticos, ejem, ejem...
En serio, hablen con el profesorado, dejando el tema lengua de lado, de forma confidencial y se darán con toda la cantera en la boca, nada de un canto.

#48 Desmond Nochild, Vallirana, 12/12/2021 - 21:51

sucediendo de un tiempo a esta parte: mucho llenarse de palabras biensonantes la boca (democràcia, llibertat, lluitar contra les desigualtats, Espanya és Turquia, repressió ) pero ya no cuelan, no es creible.
La gente del sector lo sabe: que suceda en una empresa privada pura y dura, pues nada que decir, se juegan su capital.
Pero servicios

#47 Desmond Nochild, Vallirana, 12/12/2021 - 21:50

contexto de recortes de personal, de sueldo, de empeoramiento de condiciones laborales (aumento horas lectivas, no disminución de ratios, no cubriendo las bajas). Si, si, no hablo del plastoceno ni tiempos tan préteritos.
Hace unos 8, 9 y 10 años.
Bien lo dicho, si inspeccionan que lo miren todo, no solo la llengua.
Si no, sucederá lo que viene