Comunicació · 30 de Setembre de 2011. 00:25h.

Insulten un portaveu català de la CE

Un periodista anglès titlla d'"idiota" Amadeu Altafaj en un debat a la BBC

Insulten un portaveu català de la CE

Amadeu Altafaj, en una foto d'arxiu

El portaveu d'Afers Econòmics de la Comissió Europea (CE), Amadeu Altafaj, va abandonar un debat televisu a la BBC després que un periodista del Daily Telegraph, Paul Oborne, el titllés d'"idiota" diverses vegades. El comissionat català, que va participar en videoconferència des de Bèlgica, va deixar el plató quan el periodista antieuropeista va dir per tercera vegada "l'euro-elit, aquests idiotes de Brussel·les".

LA CE ha demanat a la televisió pública anglesa que es disculpi per l'incident. La portaveu en cap de l'institució europea, Pia Ahrekilde, ha assegurat que "el respecte i el professionalisme no van ser respectats en aquest cas, que deplorem i esperem les excuses pertinents dels responsables".

En una de les seves intervencions, Altafaj va ser replicat per Osborne, qui va dir: "aquests paios estan negant-ho absolutament tot (en referència als problemas de l'euro), fa moltíssima por sentir aquest idiota a Brussel·les", en al·lusió a Altafaj. Més tard, el periodista del Daily Telegraph va tornar a referir-se al portaveu de la comissió com "aquest idiota de Brussel·les". A la tercera, va ser quan Altafaj va deixar el plató.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 PLACPER, Sevilla, 01/10/2011 - 18:31

En este asunto, por supuesto los insultos sobran, y descalifican totalmente al periodista britanico, Ahora el fondo del debate es cierto y preocupante con asuntos políticos estan tapando problemas economicos del euro serios. Es verdad lo de la MAFIA de la C.E..

#7 angel, cardedol, 30/09/2011 - 20:13

Tot per culpa de l´euro. No vull EUROS que ens roben.

#6 Iñigo, Salou , 30/09/2011 - 16:31

En qué comarca esta Bruselas, el año que viene celebramos alli el 11 de Septembre y desagraviamos. Estos Ingleses ¡¡¡

#5 bert, bcn, 30/09/2011 - 14:15

No el varen insultar per esser català, ni espanyol, naturalment, li varen dir "aquest idiota de Brussel.les". El que els molesta als britànics, és Brussel.les, com a nosaltres.

#4 Libre, Barcelona, 30/09/2011 - 11:35

El tal Oborne va de listo insoportable, se cree que la libra no va a sufrir. Típico supremacismo anglosajón hasta que se estampen del todo como todos los demás.