Publicitat
Comunicació · 2 de Novembre de 2017. 16:55h.

Jaume Barberà: “la DUI ha estat un immens error”

El periodista demana ara “desemmascarar als que han viscut de l’agitació i de la propaganda extremadament subvencionada”

Jaume Barberà: “la DUI ha estat un immens error”

Jaume Barberà

El periodista Jaume Barberà ha assegurat que la declaració unilateral d’independència ver ser “un immens error” i ha demanat treballar per la “reconciliació”. Així ho ha assegurat en una entrada al seu perfil de Facebook, on ha qualificat de “cínics” als que afirmen que Catalunya és una República.

“Com més triguem a reconèixer que la DUI ha estat un immens error, més trigarem a trobar una sortida. Com més triguem a sortir de la hiperventilació i de la sobreexcitació emocional, pitjor”, afirma Barberà, després de remarcar que “no hi ha independència si no pots controlar el territori, si no tens el monopoli de la violència i si no et reconeix ningú”.

El periodista ha subratllat que “creure’s que som república mentre la bandera de l’Estat hostil del qual ens hem separat oneja en el Palau de la Generalitat és enganyar la gent, és portar-la a l’escorxador”. “És molt irresponsable. I els que ho diuen són uns cínics”, ha reblat.

L’analista polític ha fet una crida ara perquè “treballem per desemmascarar els que han viscut de l'agitació i de la propaganda extremadament subvencionada”. “Treballem per la reconciliació. Treballem per treure de la presó els que ja hi són i els que, desgraciadament, hi aniran. Treballem per evitar que els irresponsables que van fer impossible que no es declarés la DUI no continuïn en la política activa”, ha afegit.

“Ara, se'ns torna a dir que el 21-D és la nostra oportunitat. Mentida. Tornaran a dir-nos que la unilateralitat és possible. Mentida. Que si es guanya per més del 50%, ja ho tindrem. Mentida”, ha avisat en la seva entrada a Facebook.

Barberà ha admès que “em sento corresponsable, en la part que em correspongui, per no haver-me oposat amb més contundència i vehemència a la unilateralitat i a la bogeria que ara patim”.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#25 íria, Barcelona, 06/11/2017 - 14:25

Ja ho podries haver dit abans...

#24 Josep ma Peris Hernandez, Barcelona, 05/11/2017 - 00:24

En les ciencies socials no es pot experimentar, no es factible comparar l'escenari actual amb altres presents hipotetics. En quins moments el soberanisme podría haver actuat diferent: continuar demanant un referendum acordat?haver declarat la DUI abans? No anar al referendum unilateral?allargar la legislatura sense DUI? Lluitem el present i prou!

#23 JJ, BCN, 03/11/2017 - 16:47

El que hem fet em recorda els episodis del Doraemon.
El Nobita comença a vacil,lar al Gengant amb la proteccio d'un invent del Doraemon.
No se n'adona que el invent ja no funciona i no pot defugir l'inevitable. El Gegant li trenca la cara.
Doncs aixi estem...

#22 JJ, BCN, 03/11/2017 - 16:43

La DUI no es un error. AQUESTA DUI si que ha estat un error.
Si es fa, es fa be. Ja vaig trobar extrany que si es proclama la independencia, el president no surti al balco a dir res. Tambe extrany que no fessim el que fa qualsevol pais que s'independitza, es a dir treure la bandera de l'antic estat....
Per a fer eixo, realment millor no fer res.

#21 Pep, Lleda, 03/11/2017 - 12:00

iMMENS!! felicitats Jaume, i sento molt que ara et titllaran de traïdor perquè no t'ho mereixes.

Aquí els que portem la contraria som TRAÏDORS però ells que ens han portat la ruïna son els bons

Tant de bo els polítics catalanes tinguessin el teu seny

#21.1 Kyle, Barcelona, 03/11/2017 - 12:57

Seny? però si fa quatre dies deia tot el contrari. Té por, és respectable i no vol buscar-se problemes no fos cas... però de seny res.