Publicitat
Comunicació · 15 de Maig de 2018. 10:38h.

Javier Cercas: "ara ve la por"

L'escriptor defineix Torra com un "xenòfob entusiasta d'un partit feixista o parafeixista i violent"

Javier Cercas: "ara ve la por"

Article de Javier Cercas

L'escriptor Javier Cercas ha afirmat en un article a El País que "ara ve la por" perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, "ha promès al Parlament fer exactament el mateix que, en nom de la democràcia i sense el més mínim respecte per la democràcia, va fer el seu antecessor en la presidència de la Generalitat".

"El mateix -afegeix- que la tardor passada va portar a Catalunya, després del cop desencadenat el 6 i 7 de setembre, a viure dos mesos de bojos durant els quals el país es va partir per la meitat i va quedar a la vora de l'enfrontament civil i la ruïna econòmica (una ruïna que alguns economistes consideren en veu baixa difícil d'evitar: una mort lenta)".

Cercas diu que Torra és un "xenòfob entusiasta d'un partit feixista o parafeixista i violent" i considera que "es troba en condicions de complir la seva ominosa promesa, perquè a partir de la seva presa de possessió tindrà a les mans un cos armat compost per 17.000 homes, uns mitjans de comunicació potentíssims, un pressupost de milers de milions d'euros i tots els mitjans ingents que la democràcia espanyola va cedir al Govern autònom català, a més de coses com l'educació de desenes de milers de nens".

L'articulista exposa que "només puc afegir que em sentiria molt més tranquil si el president de la Generalitat fos un pacient escapat del manicomi de Sant Boi amb una serra elèctrica a les mans". "A vegades la història no es repeteix com a comèdia, segons creia Marx, sinó com a malson, és el que està passant ara mateix a Catalunya", sentencia.

Finalment, assenyala que "el senyor Torra té raó en una cosa: d'un temps ençà, tot el nacionalisme català i dos milions de catalans semblen haver abraçat les idees que en els anys trenta defensaven Estat Català i Nosaltres Sols!; la majoria dels separatistes no ho saben, és clar, però això explica que el nostre nou president sigui el senyor Torra".

"O dit d'una altra manera: ahir van prendre el poder a Catalunya aquells a qui la major part del nacionalisme català, des dels anys trenta fins fa molt poc, considerava extremistes perillosos, quan no directament descerebrats", conclou.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#7 Anna, Barcelona, 16/05/2018 - 10:50

No he comprat mai un llibre d' Aquest individu, però ara encara menys. Visca Catalunya.

#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 14:23

"a partir de su toma de posesión tendrá en sus manos un cuerpo armado compuesto por 17.000 hombres"

Pues sí, Don Javier, Aquí me he cansado de decir que la Genestapo debería haber sido disuelta inmediatamente, pero el pusilánime de Rajoy y el inútil de Zoido ahí están. ¿Alguien duda del uso que le va a dar el fascista Torra?

#5 sid, bcn, 15/05/2018 - 12:24

Jordi BR , q no has vist com opina el nou lider dels nacionaistes?

#5.1 Jordi BR, L'H, 15/05/2018 - 14:18

Algun tuit i algún article del 2012 no són defensables; altres els comparteixo. Em quedo amb el que diu al 2018. I el que diu al 2018 Javier Cercas és lamentable i indefensable.
Per cert que en penses llavors de la foto que ha corregut per la xarxa de Rivera amb el saludo nazi a la seva joventut?

#5.2 joan, girona, 15/05/2018 - 14:31

La foto és un fake new. Si us plau.. quin nivell.. la ultradreta a espanya és vox y el nacionalisme, en falangito no té un programari d'ultradreta, si un cas ultralliberal

#5.3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/05/2018 - 18:04

Ahh Jordi, claro, por eso los alemanes no se preocuparon cuando aquel "pacífista" escribió un librito: "Mein Kampf", porque con otros artículos si estaban de acuerdo, ¿No? Se demuestra que la mayoría de indepes tenéis un elevado trasfondo fascista y xenófobo. El món os mira....

#5.5 Jordi BR, L'H, 15/05/2018 - 18:22

Tot són fake news lo del Rivera, les "entremeliadures" de la GC, l'operació Catalunya ,tot. Teniu tela marinera

#5.6 Alejandro, Barcelona, 15/05/2018 - 20:54

Siempre que Rivera sube en intención de voto o siempre que se acercan elecciones, salen noticias falsas de Rivera y todos sabemos de qué parte sopla el viento difamador y, como es natural los borregos se lo creen como se creen las bonanzas del procés, aunque vengan de la mano de un nazi, de un racista, sin preocuparles si son ciertas o no

#4 Vlac, Barcelona, 15/05/2018 - 12:22

Ya era hora de que un escritor no se la coja con papel de fumar y llame a las cosas por su nombre. Al fascista hay que llamarlo fascista y punto ( llamarlos supremacistas es quitar fuerza a la realidad)

#4.1 Jordi BR, L'H, 15/05/2018 - 14:14

Totlmente deacuerdo, Javier Cercás es un fascista

#4.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 14:28

Hay que ser cínico que los que habéis puesto en el poder a un fascista acuséis a quien lo denuncia de serlo por el mero he¡cho de denunciarlo. El problema con esto es que al poner al un fascista os retratáis. Ahora ya no valen medias tintas, Sois fascistas. Tu comentario te delata.

#4.3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 14:28

Hay que ser cínico que los que habéis puesto en el poder a un fascista acuséis a quien lo denuncia de serlo por el mero he¡cho de denunciarlo. El problema con esto es que al poner al un fascista os retratáis. Ahora ya no valen medias tintas, Sois fascistas. Tu comentario te delata.

#4.4 Jordi BR, L'H, 15/05/2018 - 19:09

Nosotros ni hemos encarcelado a ningún político por sus ideas (por si no llevas la cuenta ya son 7 meses sin juicio), ni ningún político monárquico ha tenido que exiliarse por sus ideas. Carles, no te esfuerces, no engañais a nadie.
La cantidad de gente, evidentemente de izquierdas, no independentista que ahora vota ERC ni te la imaginas

#4.5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 21:14

Por mucho que repitas las mentiras no se convertirán en verdad. Tienes políticos presos por sus acciones delictivas. Lo del "exilio" es para los creyentes, para los demás son fugados de la justicia.
Sí, no me imagino a esa gente de izquierdas que vota a ERC porque no los veo por ninguna parte. ERC es separatista, de acuerdo, pero no de izquierdas

#3 Jordi BR, L'H, 15/05/2018 - 11:33

Sr Cercás sin menospreciar su obra, porque es evidente que es un excelente escritor; pero quzás a la hora de opinar sobre ciertos temas sería importante que dejara unos minutos la máquina de escribir, y que hablara con unos, pero también con otros, y entonces usted tendría elementos para juzgar. Su artículo es una mentira vomitiva

#3.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 14:26

¿Es mentira que habéis puesto de presi a un fascista?

#3.2 Jordi BR, L'H, 15/05/2018 - 19:14

Claro que es mentira. Partiendo de la definición de vuestro diccionario; Actitud autoritaria y antidmocrática, los únicos fascistas son los que dirigen el estado español a la deriva y todos aquellos que los apoyáis, y aplaudís que se restrinjan los derechos democráticos a los demás

#3.3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2018 - 21:17

Los que votasteis leyes para restringir derechos de los demás fuisteis vosotros el 6-7 se septiembre. Con actitud más que autoritaria. Habéis puesto a un fascista de presi, y lo peor es que os gusta. Está claro el porqué.