Publicitat
Comunicació · 7 de Juny de 2021. 15:15h.

Javier Godó rebutja ara el procés

"Correm el risc que el problema identitari ens impedeixi progressar"

Javier Godó rebutja ara el procés

El president-editor de La Vanguardia, Javier Godó, comte de Godó; ha manifestat que "Espanya està en una situació difícil, i Catalunya no acaba de trobar el seu encaix en la realitat complexa de l'estat" i ha advertit que "correm el risc que el problema identitari ens impedeixi progressar política i socialment com ho demostra la deriva dels últims anys".

Malgrat aquesta advertència, el grup mediàtic de Javier Godó ha estat un dels grans altaveus de el procés. La ràdio de Godó, RAC1, ha mantingut sempre un perfil marcadament sobiranista, mentre que La Vanguardia va donar suport inicialment a el procés amb portades com "Catalunya diu prou" de setembre de 2012 on es animaven les reivindicacions independentistes. El diari, però, es va desmarcar amb el pas el temps.

29362-cata.jpeg

Després de ser condecorat coincidint amb el 250 aniversari de Foment del Treball, Godó ha reivindicat en el seu discurs "la doble lleialtat que ha guiat i seguirà guiant la meva conducta". "El compromís amb la Catalunya oberta i l'Espanya plural. Amb la monarquia i la democràcia", ha subratllat.

També ha remarcat que "La Vanguardia no tracta d'imposar res a ningú, perquè el nostre objectiu és explicar les coses des de la nostra perspectiva liberal, donant cabuda a totes les opinions i respectant la legítima voluntat dels ciutadans".

L'editor de La Vanguardia -nomenat pel Rei emèrit Gran d'Espanya en 2008- ha repassat "les grans transformacions de La Vanguardia" que ha afrontat des que va agafar el relleu del seu pare com "el nou disseny, la renovació de la redacció, la impressió en off set i la conversió de l'empresa en un grup de comunicació".

Javier Godó ha destacat que "el 1989 vam iniciar la revolució formal de la mà del dissenyador Milton Glaser i que va suposar el canvi més radical de la nostra història" i ha definit l'edició en català el 2011 com "un altre moment crucial". "Recentment hem afrontat la transformació digital que ens ha convertit en la primera web d'Espanya i en el segon diari en paper", ha conclòs.Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Francisco Franco Bahamonde, El Ferrol del Caudillo, 07/06/2021 - 23:38

Hombre,el pequeño Javier.Aún le recuerdo hecho un mozalbete,y la devoción que nos tenía a Carmen y a mí cuando visitábamos la bella Barcelona.
Su padre,don Carlos,gran amigo mío y hombre de fidelidad inquebrantable al Movimiento,decía que era monárquico.Pero yo se que sólo lo decía para hacerme la puñeta

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/06/2021 - 19:29

Que un diari hagi festejat sense despentinarse amb Alfons XII, Alfons XIII, P. de Rivera, la II Republica, el franquisme, la restauracio democratica, que s´hagi enllitat amb el repulsiu nacionalisme mentre remenava les cireres, que ara li giri cua i que el seu editor sigui un aristocrata mes de dretes que Batman i Grande de España no es fortuit

#10 Aleman stolberg, Tortosa (Taifa ind.) , 07/06/2021 - 19:01

A Pambtucalandia tot és posible fins i tot tindre tres governs i tots a la sombra però cobrant.

#9 Ribes, Castellbisbal, 07/06/2021 - 16:54

Godó és un patriota. Tot aquest temps ha actuat com un submarí de l'independentisme. Sa Majestat el Rei Felip VI faria bé de premiar-lo amb un nou títol.

#8 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 07/06/2021 - 16:35

"Espanya està en una situació difícil, i Catalunya no acaba de trobar el seu encaix en la realitat complexa de l'estat"
Ninguna fantasía tiene encaje con la realidad.Para estos temas recurrimos al arte,no a la prensa.