Publicitat
Comunicació · 29 de Desembre de 2009. 09:53h.

Joan Barril titlla Rouco d'"ésser absurd"

L'escriptor considera l'arquebisbe de Madrid "un salvatge de la religió"

Joan Barril titlla Rouco d'"ésser absurd"

Rouco varela, en una imatge d'arxiu

L'escriptor i periodista Joan Barril, en un article d'opinió a El Periódico, ha titllat a "ésser absurd" Rouco Varela, a qui considera "el personatge que millor defineix el reaccionarisme espanyol de tots els temps".

Barril lamenta que "alguna cosa falla en l'esquema de Rouco. Intenta defensar-me de mi mateix. Pretén que els meus fills siguin més tradicionals del que ells creuen ser. Una vegada més l'Església catòlica, en mans d'aquests salvatges de la religió com Rouco, està caient en el pecat de l'orgull ".

"Rouco creu que la seva veritat és superior a la veritat comuna. I, en conseqüència, es disposa a convertir el dissident en terra de conquesta. Així ha estat sempre en les religions invasives. Hauria estat massa fàcil integrar. Però és que Rouco no pretén altra cosa que desintegrar. Prefereix l'expulsió dels dissidents abans que emprendre la humil tasca de pensar. La llista negra és la plasmació de la seva espiritualitat ", conclou.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Fatela, Barcelona, 30/12/2009 - 18:48

"La religión es el opio del pueblo". Karl Marx

#18 Criteri, Mollet, 30/12/2009 - 14:43

Barrril, i vosté més avorrit que xuclar un clau. Monomania tius.

#17 jordi, mataró, 30/12/2009 - 09:02

magnífic article, aquest d'en Joan Barril. En altres temps, en Rouco hauria lligat la meitat de la població a una estaca, i cap a la foguera.

#16 joan, barceona, 29/12/2009 - 22:16

Rouco va fer una carrera fer ser clergue. tu Joan Barril et varen regalar un titot, el de periodista,. per escriure quatre xorrades al tele expres o vas fer la carrera ?????

#15 Juan, Barna, 29/12/2009 - 21:07

El Joan Barril, declarado independentista, hace sus críticas en clave sectaria, tanto por su antiespañolismo como por su izquierdismo. El Cardenal Rouco, por ser conservador y español, es un blanco perfecto para dar rienda suelta a su sectarismo.