Publicitat
Comunicació · 5 de Març de 2014. 15:33h.

Joan Ferran diu que Ernest Maragall actua per "ressentiment"

Antoni Puigverd manifesta que "la gent es mou seguint el vent que bufa"

Joan Ferran diu que Ernest Maragall actua per "ressentiment"

Joan Ferran

L’exdiputat del PSC, Joan Ferran, i l’articulista de La Vanguardia, Antoni Puigverd, han qüestionat l’acord entre ERC i Ernest Maragall per anar de número dos de la llista dels republicans per a les eleccions europees.

Ferran, en un article al seu bloc, atribueix aquest pas al “ressentiment”, que “ennuvola el judici i obtura la saviesa encara que un sigui nét de poeta” i recorda quan “Maragall parlava de 'artefacte inestable', referint-se al govern tripartit, els seus ulls es posaven en els membres republicans de l'executiu”.

També diu que no té “res a objectar” sobre la decisió de Maragall “com tampoc, espero, ningú no s'atreveixi a negar a la resta dels mortals la possibilitat de criticar aquest tipus de 'desplaçaments' polítics, de transfuguisme premeditat i per etapes”.

"L’elegància -manifesta- hagués estat un toc de distinció si la seva sortida hagués estat exempta de declaracions lesives cap al partit que, durant tants anys, li va donar aixopluc i poder".

L’articulista de La Vanguardia, per la seva banda, ha manifestat que “l’entrada del cognom Maragall a les llistes d’ERC ha fet molt de goig a l’independentisme”, i atribueix el moviment de l’exconseller a que “la gent es mou com ha fet sempre: seguint el vent que bufa”.

Puigverd, en el seu article, posa de manifest que “el maragallisme es va extingir no només per causes exteriors, també per errors propis, gruixudíssims, que l’exconseller Ernest Maragall coneix de primera mà. Jo també els conec una mica”.

“Vaig col·laborar -explica- desinteresadament amb Pasqual Maragall quan encara no era president i sóc autor d’una frase que ell repetia molt: “Catalunya ha de ser una àgora, no un temple”. El fet és que els governs tripartits no van construir l’àgora, però van escalfar el temple. Algunes personalitats del socialisme d’aquells anys no assumeixen com a pròpia aquella impotència". "Potser per això els costa tant, ara, sortir discretament de l’escenari”, conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Ana M, Barcelona, 05/03/2014 - 21:24

Quina raó tens, Joan Ferran! Ressentiment i buscar un càrec amb sou. Abans del PSC, ara d'ERC. I després? Del que hi hagi. Com Mascarell. Com Comín... Que se'n vagin del PSC i quedi net!

#14.1 LLUC, 9N2014, 05/03/2014 - 23:11

El PSC quedarà tan net tan net, Ana María, que restarà com a 6ena força política a Catalunya, molt prop de passar al grup mixt. Apa, torna a les reunions alliçonadores de Lucena, Navarro i Ferran.

#13 La doctrina y el "Libro de Estilo" de Tv-3...(I).., La doctrina y el"Libro de Estilo"de Tv-3, 05/03/2014 - 21:19

S.E.A.T. = Marca "catalana".

Partido de Baloncesto = "Bàsquet...en català".

ESPAÑOL = "colaboracionista".

Corona de ARAGÓN = "Països" "catalans" (¿?)

Hora ESPAÑOLA = Hora "catalana".

ARAGONÉS oriental = Llengua "catalana".

Deportista del sudeste de FRANCIA =
=Deportista "català"...

#6 Per a "ampliar" el mercat laboral ................, Per a "frenar" el separatisme .........., 05/03/2014 - 19:31

Per a "frenar" el separatisme ... excloent, endogàmic i vilatà ... però, sobretot ... Per a "ampliar" el mercat laboral ... dels joves ESPANYOLS ... s'haurien d'estudiar en Primària i en Secundària Nocions Bàsiques de CATALÀ, GALLEC i BASC (a triar 1 de les 3 Llengües OFICIALS)............

#5 Para "frenar" el separatismo......................, Para "ampliar" el mercado laboral......., 05/03/2014 - 19:18

Para "frenar" el separatismo...excluyente, endogámico y aldeano...pero, sobre todo...Para "ampliar" el mercado laboral...de los jóvenes ESPAÑOLES...se deberían de estudiar en Primaria y en Secundaria Nociones Básicas de CATALÁN, GALLEGO y VASCUENCE (a elegir 1 de las 3 Lenguas OFICIALES).....

#4 Protágoras, bcn, 05/03/2014 - 18:05

Quienes anteponen el lugar de nacimiento al de la clase social no es de izquierdas, sino de derechas.
Para el sr Maragall lo importante es la etnia, no la clase social. Su lugar es un partido nacionalista como ERC.
Al final la burguesía catalana termina regresando a su lugar.

#4.1 LLUC, 9N2014, 05/03/2014 - 23:16

Lo dices por los 80.000 africanos esperando en Ceuta y Melilla ? O por los 20 que matasteis para que no entraran ? No has dicho que no se ha de anteponer el lugar de nacimiento ? El mundo un Estado global ? No entiendo porqué existen los estados con tu iluminada teoría.