Comunicació · 27 de Febrer de 2018. 14:10h.

"Joc de les cadiretes" a TV3

Els comuns proposen un canvi en l’elecció de la direcció de la CCMA per fer-la "més democràtica"

"Joc de les cadiretes" a TV3

Jèssica Albiach, amb Elisenda Alamany

La diputada de Catalunya en Comú Podem, Jèssica Albiach, ha denunciat que Junts per Catalunya i ERC juguen al "joc de les cadiretes" amb TV3 i Catalunya Ràdio i els hi ha recordat que els mitjans públics "són de la ciutadania". 

"JxCat i ERC s’estan repartint els mitjans públics com si fossin cromos", ha lamentat Albiach, després que hagin aparegut informacions que apunten que el control dels mitjans de comunicació públics forma part de la negociació per formar Govern.

"D’una banda tenim que al març, és a dir, d’aquí a dos dies, caduca el mandat del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I de l’altra veiem que ningú està pensant en com aturar els embats de Montoro que estan asfixiant els nostres mitjans públics, ho estem veient per exemple amb els canvis de programació", ha explicat.

Davant d’aquesta situació, Albiach ha anunciat que aquesta setmana els comuns es posaran en contacte amb tots els grups parlamentaris per arribar a un acord sobre com renovar els membres del Consell de Govern de la CCMA "de manera més democràtica, restant poder als partits i afavorint la pluralitat política".

"A l’anterior legislatura vam arribar a un consens amb tots els grups però no ens va donar temps de tirar endavant la proposta, ara volem recuperar-lo", ha dit la diputada. Així, la proposta inclou que el president de la CCMA hagi de ser proposat per tres grups parlamentaris i obtenir el suport de dos terços del Parlament per a ser escollit. "Volem que s’hi pugui presentar qualsevol persona que presenti un projecte sòlid i una trajectòria que l'avali", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Rogeli, Tornabous, 27/02/2018 - 23:54

TV3% democratico?. El medio AGITPROP del separatismo pasa por encima de toda logica democratica.

#6 Tabarnia is not Catalunya, Osetia del sur, 27/02/2018 - 19:23

Los podemitas solo denuncian el intercambio de cadiretas xq ellos no pillan en el reparto, si ellos pillasen algo de cacho, aunque fuese de refilón ya les parecería todo bien.

#5 Niceto, Alcañiz, 27/02/2018 - 19:02

A ver quien "txoricea" más.

#4 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 27/02/2018 - 16:16

No me extraña que el independentismo haya bajado 8 puntos en tres meses (según la gene). ERC y JuntsPel3% se dan de hostias por "controlar" TV3% para imponer su discurso político, como ya hacen en las escuelas.
En serio... ni se han planteado que los contenidos sean plurales y el mensaje apolítico (en TV3 y en la escuela)

#3 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 27/02/2018 - 15:26

"Joan @joanbst

Que el mayor problema ahora mismo para formar Govern, y por ende seguir con Catalunya bloqueada y el 155, sea el control de un sistema de propaganda que se paga con dinero público, debería poner los pelos de punta a cualquiera. Con lacito y sin lacito"