Publicitat
Comunicació · 9 de Juny de 2014. 12:02h.

Jordi Barbeta prepara les maletes

La Vanguardia s'allunya una mica més de CiU en enviar el redactor en cap de política a Washington

Jordi Barbeta prepara les maletes

Barbeta, amb Duran i Miquel Valls, en un acte de la Cambra

El fins ara redactor en cap de política de La Vanguardia, Jordi Barbeta, començarà a buscar casa a Washington aquest mes de juny per estrenar-se definitivament com a corresponsal del diari als EUA el proper mes de setembre, segons ha sabut e-notícies.

Els canvis, de fet, afecten més gent perquè el fins ara corresponsal a París, Lluís Uría, torna a Barcelona per fer-se càrrec de la secció d'Internacional en substitució de Joaquín Luna, que ha passat a ser una de les estrelles de la secció d'opinió -amb el seu periodisme costumista- on substitueix Quim Monzó els dilluns, per exemple.

Barbeta reemplaçarà, en aquest sentit, el fins ara corresponsal a Washington, Marc Bassets, que ja fa setmanes que s'ha incorporat a El País després d'haver-ho estat també a Nova York i a Berlín. L'estrella de Barbeta a La Vanguardia, considerat molt proper a CiU, va començar a declinar amb l'arribada de Màrius Carol a la direcció.

En el nomenament del nou equip directiu es va veure desplaçat per dues dones: Dolores Garcia, considerat més aviat progressista, que va ascendir a directora adjunta i Isabel Garcia Pagan, que fins aleshores havia estat a les seves ordres, nova subdirectora de Política.

Barbeta i Màrius Carol, a més, no gaudien de bona relació professional. El juny del 2011 el consell professional del La Vanguardia, ja va donar un toc d'atenció al redactor en cap de política per unes paraules que va dedicar al llavors director de comunicació del Grup Godó, Màrius Carol.

Barbeta va escriure en una crònica que "Màrius Carol va intentar després fer-se el graciós com a moderador sense advertir que és millor caure en gràcia" i el consell professional va considerar "vergonyós" que"parlés d'aquesta manera al presentador de l'acte" i que no es podien fer servir les planes del diari "per a disputes personals”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#20 vergesanta, Girona, 10/06/2014 - 13:47

tan proper a CiU com que la seva filla està endollada a la Generalitat cobrant com alt càrrec sense estar capacitada ni com subalterna, i a sobre, de baixa indefinida. Després no hi han diners per a pagar als funcionaris que SÍ treballen....aquesta és la Catalunya transparent de la que presumeix CiU

#18 Julio, Barcelona, 10/06/2014 - 09:01

Por la siempre deseable imparcialidad del medio, no se podía enviar a este Sr. a ostentar la corresponsalía del periódico, en Ulan Bator., donde nos deleitaría con apasionantes crónicas mongolas

#17 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 10/06/2014 - 00:22

La Vanguardia se aleja de CiU y de Mas, como muchas más. No es una gran noticia. Lo será, y gorda, cuando la que se aleje sea La Sra. Ferrusola. Claro que entonces ya no se dirá CiU sino ERiC.

#16 Casper, Bcn, 09/06/2014 - 22:18

Adios malparido.

#15 Jordi, Esplugues, 09/06/2014 - 22:05

Vaja...el millor motiu per continuar com subscriptor desapareix. Prenc nota.

#15.1 LV, kaka, bcn, 10/06/2014 - 01:03

Però encara ets subscriptor? Un diari unionista amb un director que amenaça? Esborra´t, home, esborra´t...