Publicitat
Comunicació · 23 de Juny de 2020. 10:46h.

Jordi Barbeta també cau del cavall

Ara proposa "reparar" Espanya

Jordi Barbeta també cau del cavall

El periodista Jordi Barbeta ha proposat "reparar Espanya" i ha lamentat que els seus lectors "em tracten gairebé de botifler pel fet de constatar que ha existit i existeix com opció política" aquesta possibilitat.

Barbeta exposa en un article a El Nacional que "no sé si és possible 'reparar Espanya' o reformar-la des de Catalunya estant, però hi ha prou dades que demostren que és el que vol una part considerable dels catalans".

"Sí que opino que fer política a Espanya des de Catalunya ha donat alguna vegada bons resultats —les dues repúbliques, els Jocs Olímpics del 92, el pacte del Majestic...— que mai s'haurien produït si els seus promotors catalans ho haguessin plantejat des de l'independentisme" exposa.

Jordi Barbeta destaca que "un partit independentista sempre jugarà a les Corts en desavantatge, perquè mai serà reconegut com un interlocutor de fiar legítimament espanyol i quan governi a Catalunya la relació amb l'Estat serà sempre de total desconfiança". "Ergo, per fer política a Espanya i governar una comunitat autònoma és millor oblidar la independència i exercir d'espanyol amb tots els ets i uts", afegeix.

També manifesta que "si, com sostenen alguns, el procés sobiranista ha estat un fracàs i una derrota que s'ha d'admetre i que cal tornar a la vella normalitat per sortir de l'atzucac, el més efectiu seria renunciar solemnement a la independència i exigir veu i vot a l'associació de propietaris de l'Estat en tant que soci fundador".

Finalment, diu que "tothom ha de tenir clar doncs que per participar en política espanyola cal exercir d'espanyol amb tots els ets i uts, i que fer política independentista cal una disposició absoluta al combat permanent de tots els seus partidaris, caigui qui caigui".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#41 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 25/06/2020 - 21:20

Típica prepotència del Barbeta, en el fons segueix sent el mateix, que presupossa que Catalunya no només no cal reparar-la, sinó que està qualificada per reparar a Espanya. El cacau mental ha arribat a deliri.

#40 iñigo, castello, 25/06/2020 - 07:12

Volvemos a la sensatez poco a poco. La clave para regresar definitivamente a la normalidad será la pasta que se pueda repartir.

#40.1 Tabarnés puro, Barcino, 25/06/2020 - 09:14

Si para volver a la normalidad hay que repartir pasta, eso no es normalidad. Ya tenemos ahí a los nacionalistas vascos amorrados a la pilona. Más que repetir el mal ejemplo lo que hay que hacer es eliminar prebendas y privilegios forales y demás mandangas.

#39 Purria lazi, Mollerussa, 25/06/2020 - 06:04

Eso de que qué hacemos con España suelta un tufo muy parecido a aquello que se planteaban los nazis en los 30 del siglo pasado cuando se preguntaban qué debían hacer con los judíos o Polonia. El sumum es que los nazis controlaban el gobierno de una nación de millones de personas y los lazis son una minoría de desgobierno de una región.

#39.1 Tabarnés puro, Barcino, 25/06/2020 - 09:16

En efecto. Esto es como si los bávaros se preguntaran taciturnamente "a ver chicos, ¿qué hacemos con Alemania?".
Les iban a dar hasta en el carnet.

#38 sid, bcn, 24/06/2020 - 16:10

Això ede que nosaltres hem de reparar Espanya és unamica pretenciós, per no dir supremacista. És com els que creuen que els negres no son capaços de governar-se i que el millor és colonitzar-los

#37 Menjamela Grandi, Anapurna, 24/06/2020 - 11:57

Parafraseando a John Fitzgerald Kennedy:
"Lazinyordus, no os preguntéis qué podéis hacer vosotros para 'arreglar' España, pensad más bien qué puede hacer España para arreglaros a vosotros"
(si es que hay algo humanamente posible para arreglaros, claro).