Publicitat
Comunicació · 30 de Juliol de 2017. 15:07h.

Jordi Galves: "Gregorio Morán no és mort"

Un articulista d'El Nacional diu que la notícia de l'infart el va sorprendre perquè estava convençut que "era un espècimen sense cor"

Jordi Galves: "Gregorio Morán no és mort"

L’articulista d’El Nacional, Jordi Galves, titula un article “Gregorio Morán no és mort” i adverteix al columnista de La Vanguardia que quan es recuperi de l’atac de cor que ha patit “que es calci” davant de tot el que li dirà.

“La notícia de l’infart ens va sorprendre a uns quants, convençuts que Gregorio Morán era un espècimen sense cor”, afirma. Galves creu que Morán “representa tota una època del periodisme de Barcelona, la menys edificant, la menys subtil, la més agressiva, la que ve d’una guerra amb morts de veritat”.

“Amb excel·lents relacions amb la policia, aquest asturià proveït d’idees de reconquesta va ser en els seus inicis un periodista que exhibia certs coneixements sobre el terrorisme d’ETA i que aportava empenta bel·licista al relat informatiu del conflicte”, indica.

“Com em passa amb molts altres intel·lectuals castellanoparlants de Barcelona el que no acabo de comprendre és aquesta manca reiterada de curiositat per la cultura catalana”, assenyala.

“Si no s’és un colonialista emmalaltit pel pretès supremacisme d’una determinada cultura, després de trenta anys a Barcelona, per molt mala persona que vulguis ser, per molt i molt maliciós i desconfiat que et consideris, si et dediques a la cultura, a les lletres, a la creativitat, sempre acabes despertant una certa empatia pels teus conciutadans, un cert sentiment vague, un petit camí de pols de Gregori a gregari, una certa solidaritat amb els que t’han acollit com a un igual…”, escriu.

“Calla, que potser serà això. Que no hi ha pitjor ofensa per a un grandiloqüent convençut de la seva superioritat que tractar-lo com a un igual. Quan es recuperi del tot i torni a estar en disposició de contestar-me si vol, encara afegiré algunes coses més. Que es calci”, conclou.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#40 Irene, L'H, 17/11/2017 - 21:34

Gregorio Moran, microbio, es tan grande que tu no le llegas ni a la suela del zapato. Ni en sueños imaginarias tener esa pluma preclara, esa valentía a la hora de expresarse, ni su libertad. Tu eres un mascachapas a su lado, un Don Nadie.

#39 Pedro, Ba, 17/11/2017 - 16:32

¿Quién es Jordi Galves?

#38 El doble, Can Pets, 31/07/2017 - 12:41

És pastat al Joselito, i també canta.

#37 VENTURA , Barcelona, 31/07/2017 - 09:03

La vileza de algunos personajes es digna del mas absoluto desprecio, son autenticos carroñeros.

#37.1 Irene, L'H, 17/11/2017 - 22:05

Gregorio Moran escribió un libro hace muchísimos años, reeditado, llamado "Los españoles que dejaron de serlo", magistral, sobre la gestación de la ETA. El escritor Cercas le plagio unas muchas frases de ese libro para escribir "Soldados de Salamina", cuando hablaba de Sanchez Mazas,falangista. Palabra x palabra plagiada.No se como acabo ese pl

#35 LuisAlb, ZGZ, 30/07/2017 - 23:09

Eso que Gregorio Morán se calce parece propio de un macho ibérico un poco chulito, subidito, no?