Publicitat
Comunicació · 2 de Maig de 2018. 10:54h.

Josep Cuní reclama "racionalitat" a l'independentisme

Critica que els seus dirigents estiguin "submergits en el ressentiment"

Josep Cuní reclama "racionalitat" a l'independentisme

El periodista Josep Cuní, en un article a El País, lamenta que els diputats independentistes "semblen submergits en el ressentiment d'un dol permanent que els impedeix obrar amb la racionalitat imprescindible. Evitar repetir comicis sembla que serà ara el seu objectiu real".

"Segurament, perquè com va dir Marta Pascal, seria una vergonya anar a noves eleccions per no haver-se posat d'acord. Però, com els protagonistes d'aquella pel·lícula, la majoria dels nostres representants han estat fins avui incapaços de superar els esculls que desprèn el dolor pel càstig patit en les persones dels seus companys absents. I han deixat d'actuar com havien de fer-ho, malgrat tot", afegeix.

"Embolicada entre els draps d'una democràcia descriptiblement millorable, Catalunya viu un dels moments més baixos del seu autogovern. Tant que ni tan sols té govern i el que exerceix està a sis-cents quilòmetres i sense ganes d'entendre el problema ni interès a resoldre’l", apunta.

"Retardar la seva recuperació per causes que ja tenen més a veure amb l'orgull que amb la necessitat, suposa allunyar-se de la virtut pública imprescindible per acomodar-se en els braços de la tristesa permanent d'uns, cosa que provoca l'altivesa dels altres", assenyala.

"Com dicten els llibres d'interlocutòria-ajuda, l'única cura per al dolor és l'acció. Apliquin-se doncs, i entenguin que això és el que el país necessita i reclama. Per descomptat que una part de la ciutadania pot estar comprant la idea que quant pitjor millor, una opció present", escriu.

"I pot fer-ho des de la bona fe i la millor intenció de creure que l'arc de Sant Martí de la fi de la tempesta és a la cantonada. Que ara o mai. No ho veuen així, en canvi, els presos que, a diferència dels fugits, entenen que el camí es fa quan es camina. Si ells que ho pateixen a la seva pròpia pell ho pregonen als vents de les xarxes i ho imploren als qui els visiten, a què es deu tanta dilació?", pregunta.

"Les astúcies retòriques i parlamentàries seguides fins avui han estat tan legítimes com inoperants. Als fets cal remetre's. Excepte si el que busquen els seus dissenyadors és perllongar l'agonia amb el desig pervers de carregar-se de raons vanes, la culpa de les quals atribuiran als seus contraris".

"Però els ulls han vist, les orelles han escoltat i la ment ha entès que la crisi interna de l'independentisme no ha deixat de cavalcar. Que els electes desconfien i els seus partits recelen. I que a la vista de la retransmissió en directe de l'esdevingut i el pronòstic de les enquestes, els dubtes sobre la seva mateixa reelecció majoritària són en l'aire. A veure si és cert que aquesta és la bona, que s'han fet budistes i segueixen el consell del savi: no facis mal als altres amb el que et causa dolor a tu mateix", conclou.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#77 Lluís, Hospitalet de Llobregat, 04/05/2018 - 19:42

#76.2

Cualquier economista te explicará lo que significa el "efecto capital" y la riqueza que este genera en todas las ciudades que lo son. Fem que BARCELONA sigui CAPITAL D'ESTAT, fem la REPÚBLICA CATALANA.

#76 Lluís, Hospitalet de Llobregat, 03/05/2018 - 22:08

#71.2

Sí, las embajadas crean riqueza. Pregúntalo a Madrid y verás como és cierto. He vivido en Bruselas y ¿sabes cuanto dinero dejan ahí los cuerpos diplomáticos? Muchísimo!!! Y, en Madrid hay 400.000 funcionarios por el hecho de ser capital que consumen y gastan. Y, por cierto, de estos 400.000 el sueldo de 80.000 lo pagan los catalanes.

#76.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo. , 04/05/2018 - 02:18

Luisito estoy dispuesto a preguntar en Madrid eso que tu dices, y mientras me tomo unas cañas con sus tapas, de gratis, ¿me podrias indicar a quien de los 6,5 millones de madrileños le pregunto? porque eso de "Pregúntalo a Madrid" queda muy genérico. Por cierto, eso del sueldo de 80.000 también queda muy etéreo, mejor lo de los 16.000 millones.

#75 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic, 03/05/2018 - 19:50

Cuní ¡¡¡ hombreeeeee...!!!, yo te tenía por una persona sensata. Si al mono ya le dieron, PP y PSOE, sus dos pistolas, no pretendas ahora que razone y no dispare...

#73 Lo Joanot, Olot, 03/05/2018 - 16:49

Cuni que conoce a aquest parracs nazionalistes, sabe que son una secta, la secta de la cienciologia del pillaje y del resentimiento ............por no poder robar y abusar con impunidad.

#71 Lluís, Hospitalet de Llobregat, 03/05/2018 - 09:57

En les ciutats que són capital d'Estat, la instal·lació de cossos diplomàtics (ambaixades, funcionariat, etc) hi creen una considerable riquesa, tant a la ciutat com a la seva àrea d'influència; exemples com Lisboa o Madrid ho demostren. Fem que BCN sigui capital d'Estat! Fem la República Catalana!

#71.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo, 03/05/2018 - 19:40

¿Las embajadas crean una considerable riqueza..? ¿En Madrid y Lisboa..?

-A ver Luisito, anda cómete la chocolatina, ya viajaras cuando seas mayor y podrás descubrir la realidad por ti mismo...
Por cierto, tu república bananera ¿cuantas embajadas crees que tendría? dado el éxito internacional cosechado por vuestro ministro Mortadelo.