Publicitat
Comunicació · 11 de Juliol de 2017. 11:45h.

Judici per l'acomiadament d'un presentador de Ràdio Sabadell

El cessament de Manolo Garrido va provocar polèmica

Judici per l'acomiadament d'un presentador de Ràdio Sabadell

Manolo Garrido

Aquest dimecres se celebrarà als jutjats de Sabadell el judici per l'acomiadament del periodista Manolo Garrido, vinculat a la ràdio pública de la ciutat des dels seus inicis el 2001 i que, des de l'any 2009, presentava i dirigia "Tarda de Ràdio". El periodista sosté que el seu acomiadament va ser "unilateral i arbitrari".

Manolo Garrido va competir en el concurs que es va organitzar per a cobrir la plaça de direcció de Ràdio Sabadell -vacant des del 2013-, i va obtenir el primer lloc, encara que no va poder accedir al càrrec, ja que tal com recull la Llei de l'Audiovisual de Catalunya s'exigia ser avalat per 18 vots, és a dir, dos terços dels regidors en el ple municipal, i va obtenir 15 suports.

Diversos partits polítics amb representació municipal van denunciar la decisió dels responsables de Ràdio Sabadell, considerant que aquesta obeïa a una "purga política". L'acomiadament es va produir un mes més tard que un estudi d'audiència encarregat pels responsables de Ràdio Sabadell assenyalés que l'emissora tenia 40.000 oients al juny de 2016.

La titular del Jutjat nº 1 del Social ha rebutjat la presència com a testimonis, entre d'altres; de Juli Fernández, alcalde de Sabadell i president de la societat radiofònica; de Miquel Soler, regidor responsable de la ràdio i de la Berta Trullàs, directora de comunicació de l'Ajuntament de Sabadell i gerent de l'emissora. Testimonis que havia sol·licitat la defensa de Garrido.

A la vista testificaran Manolo Guerrero, membre fundador de la ràdio i, acomiadat al gener de 2017 i els membres del Consell d'Administració de la ràdio: Adrián Hernández (Ciutadans), Josep Ayuso (PSC) i Esteban Gesa (PP). La defensa de Manolo Garrido demana acomiadament nul i la seva immediata reincorporació amb les mateixes funcions a Ràdio Sabadell.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Telamarinera, VILANova, 11/07/2017 - 18:53

Curiosa l gen cantera de estelados importantes que lo son desde Sabadell.. cobrando de lGENCAT, éllos y colocada sus mujeres como funcionarias.
Los motivos? No los he leído.
Purga?, pero desde donde?

#2 Sabadellenc, SBD, 11/07/2017 - 16:05

Bustos boy , Bustos men & Bustos legacy

#1 Kropotkin, Vic, 11/07/2017 - 12:39

Es logico, alguien llamado Manolo no puede liderar la parte mediatica del PRUSES. Ha de ser alguien que se llame Artur, Didac, Eric, Tomeu, Ada, Llonguet o algo similar. Hay que empezar a preparar la patria para el futuro... Jua, jua, jua,...