Publicitat
Comunicació · 20 d'Octubre de 2017. 11:00h.

Junqueras no convenç ni Terribas

La periodista retreu al vicepresident que demani "un acte de fe"

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha evitat contestar diverses preguntes que li ha fet la periodista Mònica Terribas durant l'entrevista a El Matí a Catalunya Ràdio. Això ha molestat la presentadora, que en alguns moments ha fet evident el seu malestar amb expressions com "ens està demanant un acte de fe" o "no necessitem afecte, necessitem respostes", entre d'altres.

Junqueras ha evitat respondre a on pagarem els impostos i ha al·legat que "cada vegada que jo dic estructura d'Estat detenen a 14 persones". "La resposta crec que és clara i l'entén tothom", ha afegit Junqueras. La periodista li ha replicat que "està demanant als ciutadans d'aquest país un acte de fe".

El líder d'ERC li ha recordat que "vostè, segurament, potser em deia el mateix respecte a l'1 d'octubre" i ha demanat a la presentadora que "confiï que aquest país és capaç de continuar afrontant coses que tothom diu que són impossibles".

Mònica Terribas aleshores li ha preguntat: "com per exemple que Israel li doni crèdit a Catalunya?" i Junqueras ha començat la resposta dient "amb tot el respecte i amb tota l'estima". "No necessitem estima, necessitem respostes", li ha etzibat la periodista.

Oriol Junqueras ha dit que "de debò es pensa que jo ara em posaré a contestar sobre si tal estat o sobre si tal entitat financera... va, home, va!". "Doncs, escolti'm, les entrevistes són per donar respostes", ha reblat Terribas a Junqueras, que ha al·legat que "qualsevol resposta, per simpàtica i innocent que sigui, comporta que detinguin 14 persones".

El vicepresident tampoc ha respost si es presentaran a unes eventuals eleccions que es convoquin mitjançant l'article 155 perquè "nosaltres no tenim per què donar joc a les especulacions que ens posi davant el Govern espanyol". "Fer unes eleccions a curt termini no és la millor manera d'avançar", ha remarcat.

Finalment, Junqueras ha enviat un missatge "de plena confiança" a la ciutadania i ha dit que "no deixarem de fer allò que estem convençuts que és bo de fer pels ciutadans i pel bé comú. No deixarem d'estimar la democràcia". "Per què haig de renunciar a treballar per viure en un estat que no empresoni els honrats i deixi lliures els deshonrats? No deixaré d'intentar-ho", ha conclòs.

Mònica Terribas, amb Oriol Junqueras
Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#55 Esperit sant, Esperit sant, 21/10/2017 - 01:12

Esperit sant, la mare que el va parir, que n'es de curt aquest pastor, sembla un mossen de la parroquia del poble mes petit de Catalunya. Anem be amb pastors com aquest..

#54 opinante, Barcelona, 20/10/2017 - 23:48

Sembla que Monica ha rebut una trucada de Mas, massa tard, el mal ja esta fet

#53 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 20/10/2017 - 22:52

Uns 140 treballadors de les institucions europees han enviat una carta al president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, per demanar-li que "denunciï la violència a Catalunya" i "expressi fermament la necessitat de respectar els drets fonamentals dels ciutadans"

#53.1 soloesmiopinon, Barcelona, 22/10/2017 - 00:41

Crec que son 155 treballadors...

#52 Marta, Bcn, 20/10/2017 - 22:51

Algú ha entés alguna cosa? Si us plau em podría agú fer una traducció? Gràcies

#51 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 20/10/2017 - 22:48

Vint-i-quatre preimis Nobel (24!) denuncien les escenes de ‘brutalitat policíaca, la violència i l’ús de bales de goma contra el poble de Catalunya’, cosa que no haurien esperat en ‘l’Espanya d’avui’.

Ps. És que no sabien que el feixisme franquisme no havia mort...

#51.1 Feenando, Barcelona, 21/10/2017 - 13:20

Cuando los Mossos desalojan a unos pacíficos manifestantes de Plaza Cataluña con inusitada violencia. ¿También es represion franquista? Cuando los Mossos dan palizas en las comisarias...tambien es culpa de España.
Etc. Etc. Da argumentos a tus ideas pero no digas ridiculeces.