Comunicació · 26 de Novembre de 2021. 11:45h.

Junts es queixa de periodistes

Per fer "un atac frontal" contra Clara Ponsatí en una tertúlia de Catalunya Ràdio

Junts es queixa de periodistes

El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, s'ha queixat de les opinions que van emetre periodistes durant la tertúlia d'El Suplement de Catalunya Ràdio l'endemà de l'entrevista que l'exconsellera Clara Ponsatí va concedir al programa Preguntes Freqüents i ho ha considerat "un atac frontal". "Per part de tots els participants es va fer carpaccio de les opinions de Clara Ponsatí", ha denunciat.

"Clara Ponsatí mereix el respecte que mereix qualsevol persona que aparegui a la ràdio pública, però potser una mica més si representa una opinió política que com a llista electoral ha guanyat unes eleccions i té més d'un milió de votants al seu darrere", ha reclamat.

De Dalmases ha dit que les tertúlies "tenen l'objectiu de contraposar opinions i només podrien ser unànimes quan parles de racisme, feixisme i xenofòbia". "Aquí va haver-hi un error greu", i ha demanat al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, "si va prendre algun tipus de mesura" i "si en algun moment se'ls hi va acudir adreçar-li alguna mena de disculpa per l'atac frontal per part de tots els participants".

Gordillo ha recordat que els tertulians d'aquell dia eren els periodistes Núria Orriols, Oriol March i Ana Pardo de Vera i l'advocat penalista Marc Molins i ha destacat que "són professionals respectables que garanteixen una certa pluralitat".

També ha destacat que "en el cas de la Núria Orriols i l'Oriol March cobreixen l'actualitat de Junts i el coneixement i l'opinió que tenen sobre el seu partit està més que garantida". El director de Catalunya Ràdio ha dit que "no em sembla ni bé ni malament" que coincideixin en el seu comentari i ha defensat que les tertúlies d'El Suplement "són exemplars".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#20 Albert, El masnou, 01/12/2021 - 18:44

I aquests son els que es queixen de falta de democracia.

#19 El Españolito, Barcelona, 27/11/2021 - 12:51

Resumiendo: las tertulias tienen que ser todas a favor de la independencia y en contra de los no independentistas (ya sea Cs, PP, Vox, S'ha Acabat, la policía, los jueces o el EstatEspanyol). Si no es así, pediremos la cabeza del director del medio de comunicación.

¿Alguien ve diferencias con regímenes totalitarios como Corea del Norte?

#18 Tabarnés puro, Barcino, 27/11/2021 - 05:27

Sólo le ha faltado decir que "això amb Francu no passava".

#17 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 26/11/2021 - 21:15

Se creen que los periodistas deben ser los perros falderos del procesismo y todo lo que ellos vean justo, ético y favorable para ellos.

Esta queja del Dalmates, llevada a acciones legales se le suele conocer sustancialmente como censura

#16 Neferu, Barcelona, 26/11/2021 - 18:46

La retirada de la credencial a X. Rius por P. Aragonés les está dando alas a los políticos indepen que claramente nos están diciendo que los periodistas en las tertulias NO pueden opinar sobre las opiniones que viertan los políticos y políticas indepen y menos en una radio "pública" ¡¡Manda huevos!!