Publicitat
Comunicació · 23 d'Octubre de 2019. 22:36h.

JxCat i ERC no volen perdre el control de TV3

El Parlament aprova modificar la llei de la Corpo, però el consell de govern està pendent de renovació des de fa temps

JxCat i ERC no volen perdre el control de TV3

Vicent Sanchis, director de TV3

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la modificació de la llei per nomenar els membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, però el tema de fons és que els dos partits que integren el Govern, Junts per Catalunya i ERC, que necessiten el vist-i-plau de Ciutadans -el principal partit de l’oposició- no es posen d’acord per renovar els membres de la Corpo.

Els tres partits van arribar a un principi d’acord a finals de l’any 2018 perquè Saül Gordillo,a proposta d’ERC, fos el president de la CCMA i Eladio Jareño, excap de premsa del PPC, fos un dels consellers de l’òrgan a proposta de Ciutadans. Finalment aquest principi d’acord no va prosperar perquè Cs es va fer enrere per la polèmica suscitada.

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està caducat, i fins i tot, alguns dels seus membres es troben en funcions des del 2015. Això s’afegeix al fet que la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, està interina. Llorach va substituir el llavors president Brauli Duart, quan aquest va patir una malaltia greu.

Duart, un cop recuperat, va intentar recuperar el seu lloc a la Corpo, però no va poder perquè el Parlament ja havia acceptat la seva renúncia i el càrrec és per designació parlamentària. El substitut hauria d’haver estat Armand Querol -un històric del PP i pròxim a José María Aznar-, aleshores vicepresident del màxim òrgan de control dels mitjans de comunicació de la Generalitat. Però va deixar el càrrec perquè pogués assumir-ho Núria Llorach.

Aquest dimecres els partits han aprovat per unanimitat que l’elecció dels membres de la CCMA sigui per majoria de dos terços del Parlament, sense opció a una segona volta, així com ampliar de sis a set els membres. Tanmateix, el que no han volgut afrontar els partits que donen suport al govern és la renovació del consell de govern de la Corpo, tasca pendent des de fa temps.

D’altra banda, el Parlament també ha aprovat per unanimitat que els membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) sigui per majoria de dos terços i reduir-los de sis a cinc. El CAC, igual que passa amb la Corporació, té membres caducats.

El propi president, Roger Loppacher, està en funcions des del juliol d’enguany. També l’exconsellera del PSC, Carme Figueras, té el mandat caducat des de l’estiu del 2016, i Daniel Sirera -proposat pel PPC- ho té des del 2015. Pels que fa als altres membres del CAC, l’expresentador de TV3 Salvador Alsius i Yvonne Griley finalitzen mandat el juliol del 2020.

A tot això, cal afegir la marxa d’Eva Parera, proposada per UDC, que va renunciar al càrrec el dia abans de prendre possessió com a regidora de l’Ajuntament de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 rosa, Barcelona, 24/10/2019 - 11:15

Vaja foto que heu posat d'entre cínic i panxa conten.......

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/10/2019 - 23:23

Está claro que el prusés se acabará tan pronto como les quiten la pasta. En lugar de eso Pedrondo VII les ha dado más pasta del FLA que a cualquier otra comunidad autónomo. Dí que sí Dr. Cum Fraude, los premias por lo bien que lo han hecho . Está claro que no eres Churchil, tan solo Sancherlain. Cómesela bien para que sostengan tu palanquín.

#2 Vicenç Pardal, Villagüevo, 23/10/2019 - 23:18

Doncs a mi este paisà meu no m´ha enchufat mai a la Corpo...el meu dichital el mantinc quasi amb limosnes.

#1 Ciudadanos: fuera Corpo, Bcn, 23/10/2019 - 23:05

Sr Rius: haga un video de lo que es "LA CORPO". El común de los mortales no lo saben. Gracias.