Publicitat
Comunicació · 21 de Febrer de 2020. 13:26h.

JxCat i ERC protegeixen Toni Soler

Eviten que Llorach comparegui per donar explicacions sobre les presumptes injúries als Mossos al programa Està Passant

JxCat i ERC protegeixen Toni Soler

Junts per Catalunya i Esquerra han evitat que la presidenta en funcions del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals comparegui davant la comissió de control perquè informi sobre les manifestacions emeses en el programa de TV3 "Està passant", que presenta Toni Soler, amb relació al Mossos d'Esquadra.

De fet, la fiscalia ha presentat una denúncia contra Toni Soler i dos col·laboradors d''Està passant', Jair Domínguez i Magí Garcia, per injúries greus contra els cossos i forces de seguretat. El ministeri fiscal també acusa la CCMA com a responsable civil subsidiària. La denúncia es va interposar per un gag emès el 16 d'octubre en què es comparava els Mossos d'Esquadra amb "putos gossos de merda". "Són molt agressius, rabiosos, alguns analfabets", va afirmar un dels col·laboradors.

El diputat de JxCat, Pep Riera, ha al·legat que "no veiem sentit en demanar aquesta compareixença" i ha subratllat que l'Esta Passant" "és un programa d'humor" i que el director del programa, Toni Soler, "ha demanat disculpes". "L'humor només es persegueix allà on es persegueix la llibertat", ha conclòs.

La diputada d'ERC, Raquel Sans, ha defensat que votaven en contra perquè "el director del programa ha demanat disculpes de manera explícita". "És un exercici d'una societat sana i democràtica poder tenir humor. L'humor no sempre agrada i això s'ha d'emmarcar dins la llibertat d'expressió".

La proposta de compareixença l'ha presentat el grup socialista i el diputat del PSC, David Pérez, ha exposat que "una cosa és l'humor i una altra cosa és l'insult". El vot ponderat ha decantat la balança després que la votació acabés en un empat a 10 vots a favor -Ciutadans, PSC, Catalunya En Comú Podem, i CUP-i 10 en contra -JxCat i ERC-. El PP no ha votat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Alejandro, Villadecans, 21/02/2020 - 15:41

Bueno ahora ya saben los mossos que el gobern los considera sus perros, y que los jo deran por cumplir su trabajo contra los violentos y pasaran de ellos cuando los insulten, sois un cuerpo de policia de España y muchos os creis que os deveis al gobern que llaveis lo que oplnan de vosotros

#1 no soy nadie, barcelona, 21/02/2020 - 14:51

hombreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee