Publicitat
Comunicació · 29 de Juny de 2017. 14:02h.

JxSí i la CUP condicionen les ajudes a mitjans a acceptar la campanya del referèndum

Cuminal diu que "han de decidir si accepten o no accepte a la Generalitat com un anunciant seu"

JxSí i la CUP condicionen les ajudes a mitjans a acceptar la campanya del referèndum

Puigdemont dóna la mà a Anna Gabriel, en una foto d'arxiu (Foto: Job Vermeulen)

El grup de la CUP i el de Junts pel Sí han acordat una moció sobre les subvencions i la publicitat institucional als mitjans de comunicació privats que inclou un punt en què es posa com a condició que "mitjançant l'acceptació de la publicitat institucional del Govern, els mitjans es comprometen a acceptar totes les campanyes que porta a terme el Govern, també les relacionades amb comunicar tot allò necessari per al bon funcionament del referèndum del proper 1 d'octubre".

El diputat de la CUP, Albert Botran, que presentat el text, ha exigit "coherència" als mitjans que reben ajudes públiques o publicitat i ha indicat que se'ls ha d'exigir determinades condicions com la incorporació de dones als seus espais d'opinió així com "pluralisme" en "la campanya pel referèndum de l'1 d'octubre, que la volem sencera i normal tant pel 'sí' com pel 'no'".

Jordi Cuminal (JxSí) ha defensat el text de la moció i ha recordat que hi ha "mitjans molt progressistes que accepten publicitat de bancs, d'empreses energètiques o d'immobiliàries". El diputat de Junts pel Sí ha remarcat que els mitjans de comunicació "han de decidir si accepten o no accepte a la Generalitat com un anunciant seu".

Ciutadans, el PSC i el PPC han votat contra aquest punt i Catalunya Sí que es Pot s'ha abstingut. El portaveu adjunt de C's, Fernando de Páramo, ha argumentat que aquest punt no era necessari perquè "cada dia TV-3 fa campanya sobre el 9-N". El diputat del PSC, David Pérez, David Pérez, ha acusat els dos grups parlamentaris de "traslladar el conflicte als mitjans, públics i privats" i ha manifestat que el referèndum "no és una campanya institucional" perquè és "partidista".

La diputada de CSQP, Marta Ribas, s'ha retret a la CUP i JxSí que "els mitjans que acceptin publicitat institucional hagin de publicar també publicitat institucional sobre el referèndum de l'1 d'octubre" i ha acusat els dos grups parlamentaris de "provocar un problema als mitjans de comunicació" i "posar-los en la tessitura d'haver de triar entre una legalitat o l'altra". Finalment, Juan Milán, del PPC, ho ha qualificat d'"atac brutal a la llibertat de premsa".

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#49 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 30/06/2017 - 13:29

"Hi ha gent que encara es pensa que això és una qüestió de rics i pobres, com al Nord d’Itàlia amb la Lliga Nord. I que aquí són els catalans que no volen ser solidaris. S’ha d’explicar que això és un conflicte polític i cultural. Jo me’n vaig adonar fa temps."

Bernhard von Grünberg, polític alemany

#48 Pepón, Bcn, 30/06/2017 - 09:32

Los atenienses inventarion la democracia, los indes la perfeccionan...

#47 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 30/06/2017 - 09:29

Soborno a medios afines que promuevan el referéndum... ¡Uy, qué democrático, !

¿Quiere eso decir que gracias al amigo de TV3% Raphael Minder, el New York Times tendrá este año subvención de la Generalitat? ¿O se la darán directamente a él? Apuesto por esto último.

Aunque no sé yo qué opinará el director del NYT.

#46 Calimero, Barcelona , 30/06/2017 - 09:14

Y estos son los que se consideran inventores y dueños de la democracia.... vaya pandilla de fascistas son estos fanaticos estelados.

#45 pepe.----, andorra, 30/06/2017 - 08:49

pq lo llaman ayudas y subvenciones cuando en la realidad la inmensa mayoria, incluida publicidad institucional, es un vulgar soborno?