Publicitat
Comunicació · 24 de Gener de 2012. 20:04h.

La BBC segueix de prop el referèndum d'Escòcia

La cadena obre una secció específica

La BBC segueix de prop el referèndum d'Escòcia

Una imatge del web de la BBC

La BBC ha obert una secció específica al seu lloc web per seguir tota l'actualitat del referèndum sobiranista que es farà a Escòcia previsiblement al 2014. Sota el títol El futur d'Escòcia, la cadena pública britànica analitza des de diferents punts de vista la possible independència escocesa.

Així, s'hi pot trobar un apartat amb la posició de l'SNP, el partit del primer ministre escocès, Alex Salmond, partidari de la secessió, i un altre amb la postura dels unionistes que aposten per mantenir-se dintre del Regne Unit.

La televisió pública britànica també ha analitzat el que suposaria, des del punt de vista econòmic, la independència d'Escòcia. En aquest sentit, ha destacat que "ningú ha intentat això abans, trencar una unió monetària i política després de tres segles, o el trencament d'un membre de la Unió Europea".

"Històricament, el creixement econòmic d'Escòcia ha estat per sota al de la resta del Regne Unit", ha reconegut, però ha afegit que "és irònic, que ara que Escòcia debat trencar amb Westminster, és probablement quan més a prop es troba de la mitjana del Regne Unit", en termes econòmics.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat