Publicitat
Comunicació · 12 de Febrer de 2010. 09:48h.

La 'Bíblia' detecta "paranoia" en Zapatero

The Economist nega un "complot" i alerta sobre eventual "desordre social" a Espanya

La 'Bíblia' detecta "paranoia" en Zapatero

Portada del web de The Economist

El setmanari The Economist, considerat la Bíblia del món dels negocis, critica "el disbarat" que ajudants de Zapatero diguin que Espanya "és víctima d'un complot dirigit per la premsa anglosaxona per destruir l'euro" i considera que "després de la paranoia és hora que alguns dirigents liderin".

El diari reconeix que "Espanya no és Grècia. El seu deute públic, en relació amb la grandària de l'economia, és menor que el de la Gran Bretanya o els Estats Units. No ha hagut de rescatar els seus bancs". "Però hi ha bones raons per preocupar-se pels inversors a Espanya. Té la major taxa d'atur a Europa, el 19,5%; una economia segueix en recessió, que no creixerà considerablement fins l'any que ve, i un dèficit fiscal que va augmentar a 11,4% del PIB l'any passat ".

"Sense un retorn més ràpid al creixement, el deute públic es convertirà ràpidament en insostenible", adverteixen. The Economist recorda que Zapatero "era un líder popular en els bons temps, durant el llarg auge d'Espanya". Tot i això, li retreuen que "va seguir repartint diners públics i l'augment de les pensions i els salaris del sector públic i defugir a la reforma".

"Durant el mes passat, els mercats han entès que aquest curs, si persisteix en això, portaria a la ruïna. Són un pas per davant del govern, que ha reaccionat amb malaptesa", lamenten, a més d'assegurar que "en relació amb el resta d'Europa, Espanya s'ha convertit en un alt cost, l'economia de baixa productivitat ".

The Economist proposa que "per reformar el mercat laboral, l'economia i la despesa pública, Espanya ha de tenir un full del llibre d'Alemanya, o fins i tot de la seva pròpia transició a la democràcia a la dècada de 1970 amb un pacte nacional amb la participació de els sindicats, les empreses i totes les parts principals ".

Finalment, li suggereixen que demani ajuda a Felipe González, atès que "el senyor Zapatero només ha ofert solucions tàctiques per aplacar als sindicats, els barons regionals i ara el mercat de bons. Ell té només uns pocs mesos per demostrar que ell pot prendre les decisions radicals que es necessiten per prevenir anys d'estancament, la qual cosa podria desencadenar el desordre social del qual té por ".

"Retardar el dolor només el augmentarà", afirmen, a més de sentenciar que "molts en el seu propi partit, així com espanyols del carrer poden preguntar per què està al Palau de la Moncloa".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 El azote de los necios, Barcelona, 13/02/2010 - 12:30

Al del tio canya, solo decirle que es verdad, hay que recaudar más a los pageses inútiles de Gerona, que tienen unas rentas per cápita muy alta, en base a no generar ni aportación intelectual, empleo, industria.. repartamoslo por toda España y Barcelona

#11 Tio Canya, Girona, 12/02/2010 - 22:55

CaL recaudar molt més amb les multes linguistes, ja qu' els espanyols es passen la norma pels col... Embargament total ja. .Visca Gibraltar, Portugal, Perejil, el Peñon de Velez,Illes Chafariens,illa d`Alboran,Ceuta, Melilla, Andorra lliure d' Espanyol

#10 luis, barcelona, 12/02/2010 - 18:37

¿Paranoia? Que investiguen la UTILIZACION EN EL PARLAMENT DE TRADUCTORES DE CASTELLANO y veran... Jua, jua, jua,...

#9 luis, barcelona, 12/02/2010 - 18:35

¿Paranoia? Que investiguen a CAROD por el REGALO DE UN MILLON DE EUROS ALOS INDIOS PARA QUE NO HABLEN CASTELLANO y veran... Jua, jua, jua,...

#8 luis, barcelona, 12/02/2010 - 18:33

Como dice KROPOTKIN y le copio:
¿Paranoia? Que investiguen a la Generalitat por los INFORMES SOBRE LAS CACATUAS y veran... Jua, jua, jua,...