Publicitat
Comunicació · 15 de Juny de 2022. 20:35h.

“La burgesia catalana ha perdut força”

Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia: “Quan se'n van milers d'empreses això té un efecte”

“La burgesia catalana ha perdut força”

El periodista Miquel Molina afirma en aquesta entrevista amb e-notícies que "la burgesia catalana ha anat perdent força" en part a causa del procés perquè "quan se'n van milers d'empreses això ha de tenir un efecte".

Molina (Barcelona, 1963), director adjunt de La Vanguardia, presenta a l'esmentada entrevista el seu llibre “Projecte Barcelona. Idees per impedir la decadència” (Llibres de Vanguardia, 199 pàgines, 13,5 euros) en què es preguntava si la capital catalana és “una ciutat decadent”.Segons la seva opinió, “no es pot negar que hi va haver un efecte clar: si se'n van les principals empreses se'n van també els seus directius, serveis auxiliars i això produeix una minva”. “Hi ha menys diners per a patrocinis i per a inversions”, afegeix.

L'autor insisteix més endavant que “la tradicional burgesia catalana ha perdut força i ja no és aquella burgesia que inverteix en grans projectes”. L'obra és posterior a una altra que va publicar el 2018, Alerta Barcelona. Adéu a la ciutat complaent”. També ha cultivat el llibre periodístic i dues novel·les: “Una flor del mal” (2014) i “La sonámbula” (2018).

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Kropotkin, Bic, 16/06/2022 - 17:40

¿Ya no se lo llevan a Andorra? ¿Y de que van a vivir? Jua, jua, jua,...

#9 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 16/06/2022 - 12:07

" ya no es aquella burguesía que invierte en grandes proyectos”

sobre eso hay mucho mito y poca realidad, los grandes proyectos se realizaron con dinero del Estado y la burguesía se limitó a meter cucharada, en general casi toda, no toda por suerte, la burguesía catalana, sobre todo la actual se ha dedicado a descapitalizar las empresas

#8 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 16/06/2022 - 09:51

La burguesía catalana se entregó al franquismo cuando vio peligrar sus intereses. Luego se entregó a la transición y al juancarlismo, inmediatamente después se rindió a Pujol, el nuevo Caudillo. Y como trágico colofón se ha entregado a sus verdugos naturales: los revolucionarios de la CUP. A sus caprichosos nietos de la CUP, que la esquilmarán.

#7 Un vallesà, a prop de BCN, 16/06/2022 - 08:36

Mataró, Sabadell, Terrassa, Igualada, Canet de Mar i així podria seguir citant llocs d'aquesta comunitat autònoma que eren referents en la fabricació tèxtil als anys 60, 70 i 80.
Ara només són CEMENTIRIS DE FÀBRIQUES.
Madrid ha passat de 7ª a 4ª ciutat financera i Màlaga no para de crèixer.
Catalunya: R.I.P.

#6 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 16/06/2022 - 00:00

Vale, muchos han perdido fuelle, pero no lo recuperarán hasta que no pierdan la estelada.
¡Ese es el problema!