Publicitat
Comunicació · 23 de Març de 2010. 12:01h.

La cadena Veo-7 denuncia les "víctimes del catalanisme"

Un dels testimonis compara la immersió lingüística amb el nazisme

La cadena de Televisió Veo-7, impulsada pel grup d'El Mundo, ha realitzat un reportatge amb càmera oculta per denunciar la "imposició del català" i defensar d'aquesta manera "a les víctimes del catalanisme". El reportatge inclou declaracions d'aquells que se senten "víctimes" d'aquest "catalanisme", com diferents empresaris multats per no retolar en català, un dels quals assegura que "tinc amenaces de mort, em van escopir des d'un balcó".

També parlen el president de Ciutadans, Albert Rivera, o el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, a qui es presenta com "el gran xivato". Igualment apareix la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que lamenta "la discriminació del català" en l'ensenyament. En aquest sentit, també amb càmera oculta, es visita una escola per a demostrar aquesta teòrica discriminació.

Una mare, de nom Isabel, denuncia que a l'escola de la seva filla "es controla que els nens no parlin en català al pati" i assegura que al pati "hi ha un rètol que diu que parlin català". "És un mètode nazi", assegura aquesta dona.

Igualment es tracta la nova llei del cinema i s'assegura que "als catalans que s'han manifestat en contra se'ls anomena mals catalans". Un empresari cinematogràfic assegura en aquest sentit que "això sembla l'Alemanya del 36. Ens diuen que som mal catalans i som tan bons catalans com ells".

"Imposicions i sancions utilitzades com arams per defensar la llengua catalana. Així és el dia a dia de molts ciutadans que pateixen el problema de no poder utilitzar el català vivint en territori espanyol", conclou el reportatge.

Publicitat
Publicitat

94 Comentaris

Publicitat
#94 JOan, BCN, 25/03/2010 - 10:43

Pero yo tambien quiero el mismo respeto para mi lengua y cultura (compartida por muchos otros Catalanes. aprox. 50%) que tambien es lengua oficial a Cat. Quiero los mismos derechos que Ud. Ni mas ni menos. Tenemos un punto de encuentro?

#93 Joan, Bcn, 25/03/2010 - 10:41

Sr Francesc. Yo quiero la inmersion para mis hijos y entiendo que defienda su lengua y su cultara (compartida con una parte de los catalanes 50%aprox) que es oficial en CAT. Y lo respeto.

#92 Francesc, Barcelona, 25/03/2010 - 01:17

Senyors antimmersionistes, no es pot anar així per la vida. Què volen? Enfonsar la catalanitat, el català i els catalanoparlants? I és això el que volen, em temo. I si és així, només els puc dir una cosa: miserables.

#91 Francesc, Barcelona, 25/03/2010 - 01:12

I és que, a més a més, la immersió faculta els alumnes de poder expressar-se en les dues llengües si fa no fa igual de bé. I ho saben. I ja ho sé que ho saben. Però cal insistir-hi sense que hi hagi el més mínim dubte: la immersió és bona.

#90 Francesc, Barcelona, 25/03/2010 - 01:07

Si és tan dolenta aquí també ho ha de ser allí. Però vostès no la hi critiquen. Per tant vostès no cerquen la justícia, sino quelcom de més sectari. Es, ras i curt, una qüestió d'amor propi, d'orgull personal ferit.