Comunicació · 11 de Gener de 2023. 10:23h.

La caiguda en desgràcia de Saül Gordillo

ERC es desfà del que fos el seu periodista de confiança

La caiguda en desgràcia de Saül Gordillo

Saül Gordillo, a l'esquerra, a la seva època d'esplendor

L'exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo lamentarà tota la vida haver anat al sopar de Nadal del Principal abans de les festes de Nadal. I les dues redactores que presumptament van patir l'assetjament també si es confirmen les denúncies.

La veritat és que Saül Gordillo (Calella, 1972) era, fins ara, el periodista de confiança d'Esquerra. Va començar com a redactor a El Punt però aviat es va especialitzar en les noves tecnologies que van fer la seva aparició a principis d'aquest mil·lenni. Fins i tot publicava, a més d'un bloc, una llista a twitter amb els periodistes catalans amb més seguidors. Va arribar a ser soci també de Carles Puigdemont en negocis digitals.

La seva proximitat a Esquerra li va permetre pujar professionalment: Director de l'Agència Catalana de Notícies -l'agència de la Generalitat- durant el primer tripartit (2007-2011) i després director de Catalunya Ràdio entre el 2016-2022.

Era tan de confiança d'ERC que abans de Sant Jordi del 2015 va ser l'autor d'un llibre entrevista entre Oriol Junqueras i Justo Molinero (Revoltats, Ara Llibres). En un dels capítols el líder d'Esquerra, llavors a l'oposició, es mostrava convençut que el que calia fer era “desgovernamentalitzar” els mitjans de comunicació públics, aleshores encara en mans de CiU.

Quan van arribar al poder del primer que van fer va ser posar l'autor del llibre, el citat Saül Gordillo, de director de Catalunya Ràdio mentre Vicent Sanchis ho era de TV3 i la convergent Núria Llorach de presidenta de la CCMA.

L'incident sexual ja ha provocat les condemnes de la consellera d'Igualtat, Tània Verge; i del d'Interior, Joan Ignasi Elena a més de la caiguda en desgràcia de Gordillo. L'empresa del Principal -vinculada a Nicola Predrazzoli i Borja García Nieto- ha prescindit dels seus serveis.

Les denunciants, en efecte, tenen tota la veracitat, però s'han donat casos d'altres polítics que van ser acusats de delictes semblants o pitjors i després exonerats com l'exportaveu de Junts, Eduard Pujol; i l'exsecretari general del PP català Daniel Serrano. Sense oblidar el del director teatral Joan Ollé, mort d'un infart després que fos també acusat i finalment exculpat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Xarnego acomplexat?, Cínic assatjador?, 11/01/2023 - 18:09

En Gordillo, conegut a Calella, de jove gairebé ni sabía parlar català. Es va apropar a la mamella d' ERC per interès i per fer veure que era un més de la colla. Tot intentant maquillar el seu complex d'inferioritat de fill d'immigrants i xarnego de segona. A Can ERC l'han tolerat mentre els hi ha sigut útil i ara el llençan a la paperera.

#5.1 Ramon, Maraesme, 11/01/2023 - 19:29

Una bona descripció, un prepotent de sempre, s'ha cregut algú important i ara... El que sempre a sigut, un mediocre

#4 Onofre de Dip, Vigo, 11/01/2023 - 15:06

Creo que lo que le ha ocurrido a Gordillo es que después de entrevistar al dúo Junqueras-Molinero, y pasar al papel sus ocurrencias, quedó seriamente trastornado, y el hombre ha salido por ahí. Porque no me puedo creer yo que en la órbita de un partido republicano, progresista, ecológico y feminista pueda haber gente de este jaez.

#3 Daniel, Tokio, Texas, 11/01/2023 - 12:28

Perdón, ¿alguien puede explicarme el efecto que ejerce sobre la pronunciación del nombre la diéreses que hay sobre la "u" de este Saúl? ¿O es solo por diferenciarse en lo que sea del español?

#2 Marc de Vich, Vich, 11/01/2023 - 12:17

Sólo con que se hubiese apedillado Grassonet, se hubiese salvado, y mira que les ha prestado servicios a esta gente, con algo de franceses, carolingios y apellidos occitanos. Porque no se irán a su tierra a molestar, mira que lo tienen cerquita, que aquí ya les hemos dado demasiado cobijo y esto no es su corral, pesados y cansinos

#1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 11/01/2023 - 11:23

En el siglo XXI que te acusen de acosador (no es lo mismo que violador, ojo) es como si en el siglo XVI te acusaran de brujería. La inquisición todavía pervive. Conste que estoy en las antípodas ideológicas de Gordillo.