Publicitat
Comunicació · 19 de Maig de 2014. 22:55h.

La CCMA sabia les intencions del PP des d'octubre del 2012

La Corporació té un múltiplex infrautilitzat

La CCMA sabia les intencions del PP des d'octubre del 2012

Una imatge d'arxiu de Fèlix Riera, Eugeni Sallent i Brauli Duart

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat avui en roda de premsa que TV3 està "en perill" per la intenció del Govern del PP de reclamar un múltiplex per al desenvolupament de la tecnologia 4g de telefonia mòbil, però el president de la CCMA, Brauli Duart, ha recordat en un comunicat de la CCMA que les primeres informacions es remunten a octubre del 2012.

Duart ha explicat en un comunicat oficial que l’octubre del 2012 va enviar una carta "a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, a la vista de les diferents informacions que van transcendir en aquell moment sobre la voluntat del govern espanyol d’impulsar una iniciativa legislativa que pogués comportar l’extinció del segon múltiplex que gestiona la CCMA".

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té dos canals múltiplexs, però el segon està infrautilitzat. El primer, en efecte, serveix per emetre TV3, 3/24, Super3/33 i Esport 3 mentre que el segon està destinat a TV3 en alta definició, la valenciana Canal 9 i IB3, la televisió de les Illes Balears. Canal 9 ha deixat d'existir i IB3 no assumeix el cost de la reciprocitat.

Duart ha manifestat també que “a Catalunya ens ha costat trenta anys tenir una televisió pública amb la potència i el reconeixement que avui té TV3. La seva oferta plural, de qualitat i en català, té una alta valoració per part dels nostres ciutadans. I la volem mantenir i, si podem, incrementar. Però en cap cas reduir, com ara pretenen amb la proposta de treure’ns la meitat dels canals”.
 
“Des de la Corporació -ha insistit- ens oposarem als canvis que ens volen imposar i estarem al costat del Parlament de Catalunya i del govern de la Generalitat en la defensa del model d’èxit de TV3, com a televisió nacional de Catalunya.”

CCOO ha recordat per la seva banda en un comunicat que "l’any 2012, amb Brauli Duart ja al capdavant de la Corporació, es va executar la reducció de canals de televisió i d’emissores de ràdio" en al·lusió a la desaparició del 3XL i la fusió 33 i Súper 3, entre d'altres.

"El que vam descobrir més endavant, -afegeixen- és que la mesura tampoc no va representar un estalvi real atès que continuàvem pagant 3 milions d’euros de manteniment a Abertis".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Borja Mon Serrano, Tgna., 20/05/2014 - 09:36

El control de los medios de comunicación por parte del catnacionalismo cuesta un dinero actualmente escaso. Hay que reducir costes, pero no asumir responsabilidades. Mejor hacer responsable al "malvado" gobierno español. Esto además proporciona votos y tensiona al personal. La estrategia de siempre.

#7 Pablito, Barcelona, 20/05/2014 - 09:10

Todo cuanto diga Homs debe ponerse en duda ya que da prioridad a sus intereses y los de su partido a los de Cataluña. Hoy CiU más que nunca es una necesidad para la Cataluña democrática que desaparezca y muchos de sus mandos directamente a la cárcel.
El primero el Mas claro está.

#6 ccc, bcn, 20/05/2014 - 08:50

resulta q ve d'Europa, q és de fa dos anys, q TV· seguiria existint només amb un canal menys però es parla d'això ara per fer soroll i crear odi en les eleccions. Aquests Srs juguen amb foc i un dia es cremarán i seràn els seus

#5 Kropotkin, Vic, 20/05/2014 - 08:42

Realmente necesita TV3 8 canales? Porque no 16 o 32? Hacia donde nos lleva este desproposito? A perder 1.000 millones anuales en vez de 300? Porque no se pagan los estelados de su bolsillo estos tinglados pancatalanistas?

#4 Ahorreitor, Sant Joan d'Speed, 20/05/2014 - 08:31

Bueno, i per què no diuen quin serà l'estalvi del tancament del multiplex? Igual podem fer servir aquests recursos per comprar diplomàtics a Europa, o per propagandhi electoral, o obrir llits d'hospital, per exemple...