Publicitat
Comunicació · 25 de Març de 2011. 13:58h.

La Corpo descarta un ERO

Marín assegura que “no està contemplat”

La Corpo descarta un ERO

Marín, Terribas i Mateu, durant la comissió de control a la CCMA

La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha demanat als grups parlamentaris que siguin conscients de la reducció de recursos econòmics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i concretament de TV3, i no convoquin actes innecessaris de cara a les eleccions municipals per "tenir un minut a la televisió".

En la comissió de control de la CCMA, ha reclamat als partits un esforç perquè totes les convocatòries polítiques que es realitzin durant la campanya entre setmana i en cap de setmana "tinguin sentit de qualitat". "Si tenim 15 convocatòries és impossible que els polítics se sentin feliços, perquè no podrem anar a totes", ha avisat.

Així mateix, la directora ha advertit que "no es pot convocar els mitjans per parlar d'actualitat; en aquests moments no, per favor, perquè estem en el mateix context de reducció de costos", en referència a les protestes d'un determinat partit per que el passat diumenge TV3 no va cobrir una convocatòria feta sota el títol “parlar d'actualitat”.

D'altra banda la diputada d'ICV, Laia Ortiz, ha preguntat al president de la CCMA, Enric Marín, si “hi haurà ERO a TV3?”. La resposta ha estat contundent: “no està contemplat”. Marín ha explicat que les mesures econòmiques que ha aprovat el consell de la Corporació no sols responen a criteris d´estalvi, sinó de redefinició global del projecte.

En aquest sentit, ha recordat que les mesures d´estalvi les estan aplicant des del 2008, però també hi ha la crisi del món de l'audiovisual degut a les transformacions tecnològiques i la multiplicació dels operadors. “D'aquesta crisi uns pocs sortiran reforçats, d´altres desapareixeran i en aquest escenari que es donarà  el 2012 l'objectiu es que la Corporació sigui un dels quatre o cinc actors amb visibilitat en l´Estat espanyol”, ha dit Marín.

També ha explicat Marín que davant la crisi financera de l´administració pública “nio hi ha cap raó per que nosaltres no fem el mateix esforç  que el que es fa en sanitat o ensenyament”. Tot seguit ha apuntat que la Corporació va cap a una empresa púbica ja que han de connectar amb els nous hàbits de consum, ja que l'únic que pot solucionar els actuals problemes es profundes reformes estructurals, a banda de l'esforçs d´austeritat que demanen als treballadors.

Marín ha explicat com es produiran totes les mesures que ha adoptat el Consell. En quatre mesos les empreses de la Corpo hauran de ser absorbides i en 16 mesos l'empresa resultant haurà de consolidar el seu funcionament. “Aquesta és la mesura més important d'estalvi, però no hi havia altra via que començar per l´austeritat salarial”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Paliques, BCN CON ANGLADA, 27/03/2011 - 13:15

Aqui si que hace falta una buena limpieza. Nunca tantos cobraron tanto y trabajaron tan poco!!.

#3 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 25/03/2011 - 22:52

NO TENEN PEBROTS PER FER EL QUE S'HA DE FER, UN E.R.O. (E.R.E), ELS POLÍTICS TENEN MASSA INTERESSOS A LA TELE PER ACOMIADAR ALS SEUS FAMILIARS I AMICS...
ÉS CLAR: SI UNA EMPRESA NO GUANYA DINERS PER PAGAR ALS SEUS TRABALLADORS, NO ÉS RENTABLE, ELS SOUS ELS PAGUEM TOTS!

#2 Jordi, Barcelona, 25/03/2011 - 19:40

Tot és ben senzill: o es baixen el sou, com a mesura d'estalvi, o estalviaran fotent al carrer els 700 treballadors que deia la socialista Anna Balletbó a la seva entrevista a Comunicació21.

#1 Treballador TV3, Barcelona, 25/03/2011 - 18:22

¿Es va referir Marín als 30 milions a l'any que costa la formula u? Això si que es un escandol i nungú diu res. La F1 la podem veure a la Sexta i no és imprescindible.