Publicitat
Comunicació · 22 de Març de 2013. 12:13h.

La Corpo difondrà els sous de tots els seus treballadors

Duart vol equiparar les retribucions de la CCMA a les de la Generalitat

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha anunciat que té intenció de difondre els sous de tota la plantilla de la Corporació durant la comissió de control parlamentari d'avui. Duart ha explicat que es podran consultar les retribucions salarials dels "òrgans de govern, els òrgans directiu i tota la plantilla".

Duart ha respost així al portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, amb qui ha mantingut un agre enfrontament. Cañas ha començat el seu torn prenguntant: "senyor Duart, senyor Sallent, senyor Riera, quant cobren?".

El president de la CCMA ha demanat "disculpes" perquè "a hores d'ara no li puc facilitar aquesta dada" però s'ha mostrat, en canvi, partidari de la "transparència" i ha estat quan ha anunciat la mesura, inèdita fins ara.

Brauli Duart, d'altra banda, ha anunciat que ha proposat "ajustos en les condicions retributives" de la plantilla i "l'equiparació" dels sous de la Corporació -TV3 i Catalunya Ràdio- als de la resta de personal de la Generalitat d'igual categoria.

"El sou base d'un administratiu un advocat o un tècnic de TV3 ha de ser el mateix que un administratiu, un advocat o un tècnic de la Generalitat", ha manifestat. Duart ha manifestat que les retallades començaran "per mi mateix", ha demanat "diàleg" als sindicats -TVC va perdre dijous 150.000 euros per la vaga parcial- i ha insistit que "a igual treball, igual salari".

Els treballadors de TV3 tenen unes condicions laborals i econòmiques superiors a la d'altres mitjans de comunicació, inclosos els de Catalunya Ràdio que han demanat, durant anys, l'equiparació salarial sense èxit.

El president de la CCMA ha advertit -a pregunta del diputat de CiU Albert Batalla- que "si no s'adopten mesures els mitjans de la Corporació deixen de ser viables".

Brauli Duart ha explicat que han retallat 32 milions -un 17%- en despeses corrents i més de 26 en despeses de personal a més d'haver renunciat a la Lliga de Futbol i a l'adhesiu de promoció que duien el Barça i l'Espanyol a la màniga de la samarreta per una quantitat no revelada.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 Nadia, Barcelona, 22/03/2013 - 21:46

Els sous dels treballdors de TV3 sempre han estat publicat ja que el conveni es publica al DOGC: http://www.gencat.cat/eadop/imatges/5998/11306018.pdf
Una altra cosa són sous negociats a banda del conveni.

#12.1 Terraxa, Terrassa, 23/03/2013 - 22:14

el que s'ha de publicar són els sous REALS, les retribucions anuals brutes, per càrrec i individu (sense posar noms i cognoms), la xifra REAL, una per una, i també les dietes percebudes.

#11 Kropotkin, Bic, 22/03/2013 - 17:40

perdonadme mi mujer me ha dejado por uno del PSC, tengo un hijo indepe... imaginaros el percal.
perdonadme... y encima la prostata no me deja ni una hora de respiro. perdonadme

#10 jk, BCN, 22/03/2013 - 15:38

Y el de Cuni cuando trabajaba en TV3 también? En el supuesto de que ya no trabaje!

#9 Kropotkin, Vic, 22/03/2013 - 15:27

Por favor, incluyan tambien la lista de los que tienen productoras privadas y cuanto sacan cada año a cambio de su patriótico soberanismo... Jua, jua, jua,...

#8 Joan, Barcelona, 22/03/2013 - 13:43

Benvinguda la iniciativa, reclamada pels representants dels treballadors des de fa 28 anys.