Publicitat
Comunicació · 8 de Febrer de 2014. 16:27h.

La corrupció espanyola, a la BBC

La premsa internacional es fa ressò de la declaració de la Infanta

La corrupció espanyola, a la BBC

Imatge de la cadena britànica BBC

La premsa internacional s'ha fet ressò de la declaració judicial de la infanta Cristina com a imputada pels delictes de blanqueig de capitals i delicte fiscal en relació al "cas Nóos".

La cadena britànica BBC amb el títol "Princesa espanyola davant la cort de justícia per un cas de corrupció" i amb el seu corresponsal itinerant Tom Burridge desplaçat a Palma de Mallorca, té fins i tot un desplegable amb el mal que els últims escàndols estan causant a la corona espanyola.

The Guardian emmarquen la notícia a la "caiguda en desgràcia" de la institució i també destaquen les acusacions de tracte de privilegi a la filla del Rei.

Als Estats Units, el Washington Post parla de moment "històric" per a la monarquia espanyola sota una imatge de la infanta amb el seu pare en el seu casament. Destaca, com la resta, el deteriorament de la imatge per a la institució.

Mentrestant, el New York Times relatava aquest divendres en un article la "vida d'esplendor" dels ducs de Palma abans que esclatés l'escàndol. Sobre la declaració, subratlla que haurà de contestar a si la infanta "coneixia l'origen dels diners" que va pagar el seu palauet i l'origen del préstec del seu pare per adquirir la mansió.

"La infanta d'Espanya, davant de la justícia" és el títol de Le Monde francès amb una foto de Cristina entrant als jutjats de Palma, explica els assumptes tèrbols en què es veu embolicat el seu marit i com això està danyant de manera irreparable la imatge de la monarquia espanyola que cada dia és menys popular.

L'alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung, principal diari del país, "La infanta davant del jutge" dóna una perspectiva dels centenars de fotògrafs que envoltaven la infanta en els gairebé deu passos que va donar abans d'entrar als jutjats.

Finalment, el diari italià Corriere della Sera parla de "via crucis" tant per a la infanta com per a la monarquia espanyola. El diari italià també recull els eslògans de les protestes a Palma.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 Dídcaco, BDF, 09/02/2014 - 03:46

Espanya és corrupció.O sigui, robatori als catalans.

#8 morro, Valencia , 08/02/2014 - 22:38

La BBC es muy exagerada con España. Aunque al final TVE y BBC tienen mucho en comun

#7 Kropotkin, Vic, 08/02/2014 - 18:36

Aunqué ya sabemos que es imposible que sea condenada (ley Botin), es injusto que la Infanta tenga que ir a declarar, como miembro de la familia real que es, se le debería dar un trato especial....juas, juas....bueno, os dejo, que sale el Rivera en Intereconomía

#5 Humorcillet, Tortosa, 08/02/2014 - 18:06

Les millors baixades per la rampa fins als Jutjats de la Infanta, al menys los humoristes tenen curro:http://humorcillet.blogspot.com.es/p/la-infanta-cristina.html

#4 LLUC, 9N2014, 08/02/2014 - 17:29

Marca ESPAÑA ... jua jua jua

#4.1 luis, barcelona, 08/02/2014 - 18:01

Millet i compañía (y es bastante grande)
Marca Cataluña

#4.2 Millet = Marca Espanya, Barcelona, 08/02/2014 - 23:39

Aquest també finançava la FAES i pel que sembla c's.