Publicitat
Comunicació · 5 de Gener de 2011. 12:40h.

La creu de Terribas i Fuentes

Cuminal criticava els informatius de TV3 i al periodista de Catalunya Ràdio quan era a l'oposició

La creu de Terribas i Fuentes

Cuminal i Ortega, en una sessió de la Corpo

El nou cap de Comunicació del Govern, Jordi Cuminal, era un dels principals crítics amb la tasca de la directora de TV3, Mònica Terribas, quan assistia com a diputat de CiU a les sessions de control de la CCMA.

Així, el passat 18 de juny, Cuminal va retreure a Terribas una suposada manca de pluralitat en els informatius de la televisió pública catalana. Segons Cuminal, el PSC ocupava més temps en els TN que no pas la federació nacionalista i això feia que "estem un punt enfadats" amb la directora de TV3. El diputat va mostrar els informes del CAC per a defensar la seva queixa.

Terribas va replicar que els partits tenen "percepcions" diferents sobre el temps que se'ls hi dedica, a més de considerar que "tant el PSC com CiU estan en campanya ja els caps de setmana" i "a vegades no arribem a tot". La resposta no va agradar a Cuminal que li va retreure que "no estem en campanya, la campanya comença 15 dies abans de les eleccions".

A qui també li va tocar el rebre per part de Cuminal va ser a la cap d'informatius de TV3, Rosa Marqueta. L'actual cap de Comunicació criticava "la governamentalització" dels Telenotícies" i condemnava que informessin "un 80% del Govern i 20% de l'oposició". A més, censurava "el mal ús de la llengua catalana".

Un altre episodi de tensió entre un membre de l'actual Govern i Terribas es va viure el 9 d'octubre del 2009, quan l'ara vicepresidenta de l'Executiu català, Joana Ortega, li va etzibar un "no ens tracti de subnormals, senyora Terribas!". La directora de TV3 havia acusat Ortega de "tergiversar les coses".

En canvi, el passat 17 de març del 2010, i arran de la polèmica per una entrevista de la directora de TV3 a l'aleshores president Montilla, que alguns sectors van considerar massa dura, Cuminal va sortir en defensa de Terribas i va dir que aquesta "és una reconeguda professional", a més de assegurar que Montilla "no està acostumat a la llibertat d'expressió".

Tampoc el periodista de referència de Catalunya Ràdio, Manel Fuentes, era del gust de Jordi Cuminal. Les crítiques de l'aleshores diputat de l'oposició al conductor d'El matí de Catalunya Ràdio van sovintejar durant el Govern tripartit.

Des de CiU es demanava a Fuentes "més pluralitat" i Cuminal va acusar-lo de fer "judicis" sobre la federació nacionalista. "En el cas de la Trias Fargas s'estan fent judicis des de mitjans públics fins i tot de la ètica o ideològics", lamentava.

Les darreres crítiques a Fuentes van arribar el passat setembre, quan Cuminal va acusar Catalunya Ràdio de "escombrar cap el tripartit". “A Catalunya Ràdio es produeix quasi un 80% de presència de membres del Govern", assenyalava.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 jajajajajaja, barcelona, 07/01/2011 - 08:54

Oliver, canals, Villatoro..militants de CDC, qui diu que no havien comissaris politics a l´epoca de Pujol, jajajajaajajaa es a l´unic senyor que se li ha ocorregut posar militants al front de la Corpo.....l´errada del tripartit no netejar l´establishment d eCIU a la Corpo

#18 ramon, barcelona-c, 07/01/2011 - 00:40

Sería una llàstima perdre profeesionals com Terribas o M.Fuentes encara que no siguin cap Déu . Un altre cosa es que es vulguin carregar els departaments de redacció de Catalunya Ràdio i TV3 , uns sectaris insoportables ! !

#17 Jordi, Bcn., 07/01/2011 - 00:04

El que no he entés mai, es que el TN el tinguin de presentar dues persones, quant la majoria de noticíes son documentades.
Francament, crec que sobra la NURIA SOLÉ, i si la seva "simpatía forçada".

#16 josep m , bcn, 06/01/2011 - 13:23

yo lo que me pregunto es que hace el cuminal este, sin formacion ni experiencia alguna en periodismo, dando lecciones a profesionales de reconocido prestigio profesional. me parece patetico que este chaval tenga la maxima responsabilidad en comunicacion, y ahora si que peligra la libertad de prensa

#15 pep, manresa, 06/01/2011 - 02:05

CATALUNYA RÀDIO, LA RÀDIO NACIONAL DE CATALUNYA.

Ho tornarà a ser, o aquesta crosta ja l'han arrencat per sempre?