Comunicació · 7 de Maig de 2009. 21:48h.

La crisi de Catalunya Ràdio divideix la Corpo

Oleguer Sarsanedas es queixa del poc suport que rep de TV3

La crisi de Catalunya Ràdio divideix la Corpo

Sarsanedas, Terribas i Sáez, durant una comissió de control a la CCMA

Les males dades d'audiència de Catalunya Ràdio, segons l'EGM, han provocat les primeres fissures a l'equip directiu de la CCMA un any després del seu nomenament. El director de Cataluya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, va celebrar aquest dimecres una reunió per a valorar els darrers resultats a petició del comitè professional i el comitè d'empresa.

Sarsanedas considera que TV3 dóna massa peixet a periodistes de Rac-1, en referència a Toni Soler, a la seva programació. El director de Catalunya Ràdio va lamentar també la manca de direcció corporativa a la CCMA en una velada referència tant a la directora general, Rosa Cullell, com a la directora de TV3, Mònica Terribas.

La productora del periodista -que presenta Minoria absoluta a la cadena de la competència i que ha vençut a Manuel Fuentes en la seva franja horària- és responsable de dos dels programes estelars de TV3: Polònia i Crackòvia. Precisament Crackòvia va obtenir el passat dilluns, arran del 2 a 6 del Barça al camp del Madrid, amb 1,2 milions de telespectadors.

El director de Catalunya Ràdio va defensar també, en aquest sentit, que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) havia d'actuar amb més sentit corporatiu com el cas de La Vanguardia i Rac-1. També va admetre que, respecte a Rac-1, que l'audiència i imatge de Catalunya Ràdio dóna mostres d'envelliment.

Sarsanedas, que va donar per fet que continuaria al càrrec, també va anunciar de cara a la propera temporada fitxatges externs i la potenciació de personal de la casa al hora que va fer remuntar el descens en l'audiència al 2003, en al·lusió a la seva predecessora, Montserrat Minobis.

Amb Minobis, en efecte, va marxar Toni Clapés -líder de les tardes-, però amb Sarsanedas ha marxat Antoni Bassas. L'actual director de Catalunya Ràdio també va introduir canvis en els caps de setmana -Xavier Solà va passar a presentar un concurs de dilluns a divendres-. Pel     que fa a les tardes, que tampoc funcionen, va donar a entendre que eren responsabilitat de Neus Bonet quan era cap de programes.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 naif, Barna, 08/05/2009 - 17:50

Molt protestar per la pèrdua d'audiència, però nosaltres, els ciutadans ho hem permès votant a qui hem votat: el partit a qui no agrada la crosta nacionalista i que li va de meravelles que el PP vaigi posant recursos.Memòria per les properes elec

#11 Montserrat, Catalunya arruinada pel Montilla, 08/05/2009 - 16:40

Patètic el fracassat aquest. De fet ja fa temps que he deixat d'escoltar la Catradio, s'hi ha imposat la mediocritat sociata, i TV3 fot un tuf de sectarisme sociata insuportable. Tota aquesta colla de comissaris polítics ho empestifen tot.

#10 Enric, barcelona, 08/05/2009 - 15:10

Com va a haver cohessió en la CCMA si la Dra. Gnral. està barallada amb el President i resta del Consell de Govern, i a més, es parla justet amb els Directors de TV3 i CR ?

#9 Joan Ferran ensorra Catalunya, catalunya, 08/05/2009 - 12:18

Que esperaveu? Sarsanedes es un titella del PSOE. Ja va treballar per ells al Forum. Joan Ferran el posa de Director de CatRadio, a canvi de carregar-se el Basses i posar els del partiit, que aquests no molesten.
La gent no es tonta i ja no escolta CatR

#8 Xavi (2), Catradio BCN, 08/05/2009 - 11:30

organitzant viatgets, què fa la nena que dirigeix marketing si no té experiència ni estudis en aquest àmbit, què fem sense cap contacte entre professionals/direcció, què fa el destratègia si no té especialistes... QUÈ HEM DE FER?!?!?!
SOS...