Publicitat
Comunicació · 17 de Novembre de 2009. 08:18h.

La crisi de la premsa amenaça també TV3

La directora general de la Corpo alerta que "estem davant un canvi d'època" i que la publicitat "no tornarà"

La crisi de la premsa amenaça també TV3

Una sessió de la Corpo

La directora general de la CCMA, Rosa Cullell, va advertir en la darrera comissió de control del Parlament que el model de negoci de TV3 -com el de la resta de televisions, tant públiques com privades- perilla per la proliferació de cadenes, la fragmentació del mercat, la irrupció de les noves tecnologies i el descens de la publicitat a causa de la crisi.

Cullell va defensar que, amb més de 2.700 treballadors, han intentat fer una "corporació sostenible" i que han "reduït les despeses al màxim", però que "la publicitat de fa cinc anys no la tornarem a tenir mai més" i que "el model de fa 25 anys per als deu anys proper no pot funcionar". "Estem davant d'un canvi d'època", va insistir  alhora que va alertar que "els ingressos els haurem de buscar en altres mitjans".

La directora general va explicar que la caiguda publicitària havia estat del 33%, però que malgrat això "no estem augmentant la despesa" i que -durant el govern de CiU- s'havia arribat als 1.000 milions de dèficit. "El 2006 pagàvem 33 milions d'euros a l'any en interessos bancaris", va recordar.

El debat sobre el futur de TV3 arriba quan s'ha de renegociar el conveni -la direcció general vol congelar els sous- i el contacte programa, que estableix l'aportació que farà el Govern de la Generalitat.

També després que una altra televisió pública (RTVE) hagi prejubilat més de 4.000 treballadors més grans de 52 anys -incloses algunes figures de la pantalla- dels quals uns 800 eren de Sant Cugat i Ràdio 4.

De fet, en l'anterior comissió de control la possibilitat d'un ERO en el futur va planejar per la sala. Cullell va al·ludir a que "no tenim els instruments ni els posem en marxa que tenen altres empreses del sector" en referència a un eventual expedient de regulació d'ocupació, però que malgrat això "intentarem tancar el millor possible aquest contracte programa".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pere, Sant Pere de Riudebitlles, 17/11/2009 - 16:53

SOLUCIÓ: UN E.R.O. A TV3, QUE PENQUIN MÉS I MILLOR, I COM UNA PRIVADA, SI NO VALS, AL CARRER, I PUNT!!!!