Publicitat
Comunicació · 9 de Juliol de 2020. 09:43h.

"La dècada perduda"

Màrius Carol: "L'Executiu de Quim Torra passarà a la història per la seva inanitat"

"La dècada perduda"

El conseller editorial i exdirector de La Vanguardia, Màrius Carol, lamenta en un article "la dècada perduda" i assegura que "l'Executiu de Quim Torra passarà a la història per la seva inanitat". El periodista afirma que "han estat dos anys perduts" i remarca que "mai dos socis no s'han entès tan poc i s'han criticat tant".

Carol exposa que "la sensació de molts catalans és que els últims deu anys ha estat una dècada perduda". "L'última crisi econòmica, els costos del procés (amb el canvi de seu de més de 4.000 empreses) i la paralització del país per la pandèmia de la Covid-19 han debilitat Catalunya", sentencia.

També apunta que la Comunitat de Madrid "supera" Catalunya en aportació al PIB espanyol des del 2018 i, en aquest sentit, assenyala que "el dúmping fiscal i la centralització d'infraestructures han estat dos factors que han perjudicat la resta de comunitats, però especialment Catalunya, on s'ha seguit la recepta contrària: retallades i pujades d'impostos".

Màrius Carol es pregunta si el Govern, en comptes d'"avançar en el dret a l'autodeterminació i l'amnistia dels polítics presos", "no s'hauria d'anar a la taula de diàleg per parlar de la fragilitat de l'economia, que afecta tots els catalans, més que no dels tràfecs de l'independentisme, que preocupen a menys de la meitat".

Finalment, exposa que "no és moment de lamentar-se, però Catalunya no pot perdre més oportunitats, ni endinsar-se en la fractura política". "L'actual Govern d'Espanya segurament és el més sensible a les qüestions catalanes que es trobaran mai a la Generalitat. I, a més, els independentistes disposen d'un grapat de vots que, si hi hagués vida intel·ligent en la política catalana, podrien utilitzar-se sàviament a Madrid", conclou.

98208-carol.jpg

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#24 Menys hipocresía sisplau, Girona, 11/07/2020 - 10:39

Diu aquest Sr. que l'actual govern d'Espanya és més sensible........., i un be negre amb potes rosses. El govern el que vol son aliats puntuals i ara per ara li convè ser amic dels indepes, pero sap que tot plegat és un parany. Que digui el que segurament pensa: que tot ha estat una enganyifa des d'el començament i prou de perdre el temps.

#23 Eric, Barcelona, 10/07/2020 - 09:07

A veure Marius deica de jugar a la pu.. i la Ramoneta ,ya sebque a LV us demanen aixo pero es que vas a Rac i ets mig independista i al dia seguent critiques als indepes.Ja se que cobres molta pasta pero c deia aquell o moros o cristians

#23.1 Prou embolicar la troca, Bcn, 11/07/2020 - 10:43

Aquests manipuladors d'opinió que siguin valents i menys cínics , que parin d'embolicar la gent amb mitges veritats i que diguin d'una vegada que tot plegat ha estat una enganyifa.

#22 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 10/07/2020 - 08:29

Y cómo le va al señor conde con los 15 millones que cada año y puntualmente la Generalitat nos roba para él? Ya sé ha comprado otro Rolls Royce?

#21 BJMR, Bilbao, 09/07/2020 - 20:00

Ya quisieran que fuera una década perdida, más bien diría que como poco tres, por no decir todo lo conseguido desde la transición. El problema es que todavía no ha dado la cara en toda su crudeza, por eso mucha gente que se ha paseado altivamente con sus lazos amarillos, se va a llevar las manos a la cabeza preguntándose ¿Dios mío, qué hemos he

#20 Gus, Cornella De lobregat, 09/07/2020 - 19:32

A este acomodado en Madrid antiespañol le encanta regalarle los oidos a los nacionalistas en RAC1.