Publicitat
Comunicació · 20 de Maig de 2009. 21:44h.

La directora de TV3, contra els blocs electorals

També dóna suport a la protesta el cap d'informatius de Catalunya Ràdio, Agustí Esteve

La directora de TV3, contra els blocs electorals

A la fotografia, d'esquerra a dreta, Agustí Esteve, director d'informatius de Catalunya Ràdio; Pilar Antillach, del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Josep Carles Rius, degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya; Mònica Terribas, directora de TV3; Xosé Manuel Pereiro, degà del Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia; Yolanda Sobero, del consell d'informació de TVE; Fernando González Urbaneja, president de l'Asociación de la Prensa de Madrid, i Gonçal Calvo, del comitè professional de Catalunya Ràdio (foto: Elena Hidalgo)

Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya (TV3), i Agustí Esteve, director d'informatius de Catalunya Ràdio, han donat el seu suport aquest dimecres a Madrid a les organitzacions professionals de periodistes que han realitzat un acte com a protesta contra els blocs electorals en els mitjans públics. L'acte també ha comptat amb el suport de representants d'informatius de TVE.

Ambdòs han estat al costat de l'Asociación de la Prensa de Madrid (APM), el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia, que han denunciat, en una roda de premsa a la seu de l'APM, les "limitacions a la llibertat d'informació que patiran els mitjans de comunicació públics durant la campanya a les eleccions al Parlament Europeu del 7 de juny, per mitjà d'imposicions com els blocs electorals cronometrats, la informació ja realitzada que proporcionen els partits polítics i les rodes de premsa en les que no s'admeten  preguntes", segons un comunicat difós després de l'acte.
 
El president de l'APM,  Fernando González Urbaneja; i els degans del Col·legi de Periodistes de Catalunya i del Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia, Josep Carles Rius i Xosé Manuel Pereiro, respectivament, han manifestat "la preocupació de la professió per l'obligació d'emetre propaganda electoral encoberta com si fos informació". “Això vulnera la llibertat d'expressió i el periodisme”, ha declarat Rius. Així mateix, Pereiro ha dit que, "amb aquesta imposició, els ciutadans són els principals perjudicats en veure substituit el seu dret a la informació per videoclips de partits”.
 
Les tres organitzacions professionals han denunciat que "no es pot tolerar que sigui la Junta Electoral Central la que decideixi el temps que els mitjans públics han d'atorgar als partits polítics en períodes electorals, mitjançant els anomenats blocs electorals".

També es diu que "s'espera que aquesta situació canviï amb la sentencia que dictaminarà el Tribunal Suprem el proper 14 d'octubre, després de la corresponent denuncia de les tres entitats". Pilar Antillach, presidenta de la comissió de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha comentat que l'important és “internacionalitzar el problema duent-lo a Brussel·les o Estrasburg, perquè els blocs electorals no existeixen en cap país europeu”, només a l'Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Jordi, Barcelona, 21/05/2009 - 01:56

Entre fiar-me dels periodistes i fiar-me dels jutges, mal que em pesi, ho tinc clar: al menys els jutges saben el que és una llei i com s'ha de complir. Els periodistes es pensen que la llei són ells... Els mitjans públics els paguem entre tots.

#2 Pere, Sant Pere de Riudebitlles, 21/05/2009 - 00:19

Jo de qui no em fio és de la imparcialitat de la premsa, sobretot la catalana, que no reflecteix la pluralitat del nostre país. Tots són nacionalistes o d'esquerres... i la resta?????

#1 Montserrat, Barcelona, 20/05/2009 - 22:38

Espero que tots plegat aconseguiu acabar d\'una vegada per totes amb els blogs electorals. A veure com respon el
Tribunal Suprem. No me\'n fio pas gaire dels tribunals d\'Espanya.