Publicitat
Comunicació · 24 de Gener de 2020. 18:03h.

La “ficció” del procés al Washington Post

Un articulista del diari nord-americà parla de “paranoia”

La “ficció” del procés al Washington Post

Carles Puigdemont i Toni Comín, a l'Eurocambra

El periodista de The Washington Post George F. Will afirma en una article que el procés és “una sopa de ficció i paranoia” feta a base de “mentides” per “fabricar greuges” amb la resta de comunitats autònomes. “Els demagogs desperten les passions i esperen destruir una nació”, afirma l’articulista, qui compara el relat independentista amb el del Brexit i amb aquell que es produeixi “on sigui que els traficants de ressentiment populistes avivin els sentiments de victimització”.

George F. Will ressalta que “els líders secessionistes continuaran alimentant les ficcions”, encara que en les últimes eleccions generals “només el 42.5% dels catalans va donar suport als partits independentistes”. “Els catalans tenen més 'proximitat genètica' amb els francesos que amb els espanyols”, “Madrid està 'estafant' i 'escanyant' Catalunya” o “les elits de Madrid menyspreen els catalans” són algunes de les “ficcions” que enumera el periodista.

Sobre el referèndum de l'1-O, el columnista del diari nord-americà diu que va ser “il·legal” i va tenir un resultat “tèrbol” perquè “la participació va ser només de l'43%”. També assenyala que “molts van boicotejar la votació a causa de la seva il·legalitat” i que alguns dels polítics que ho van organitzar “estan a la presó o a l'exili per evitar un judici”.

El periodista de The Washington Post assenyala que els independentistes “censuren la història per convertir-la en una arma”. George F. Will afirma, en aquest sentit, que la guerra de successió de 1714 “no va posar fi a la independència catalana”. “Va acabar una guerra, amb pocs participants catalans, entre dues faccions que donaven suport als rivals pel tron espanyol”, afegeix. També considera que els independentistes “reformulen la guerra civil de 1936-1939 com un conflicte regional entre Espanya i Catalunya en lloc d'una voràgine de patologies polítiques”.

El columnista també es refereix a TV3 per destacar que “promou la independència”. Pel que fa a la immersió lingüística, subratlla que les escoles de Primària i Secundària dediquen “12 vegades més hores a l'ensenyament de la llengua catalana que a l'ensenyament del castellà”. George F. Will conclou que “una minoria” dels catalans continuaran “molestos per ser una 'nació apàtrida’”, però “Espanya no es fragmentarà”.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#26 Figueras, figueras, 25/01/2020 - 23:13

Washington Post Feixista XD

#25 Villatortas Post, La Puebla del Membrillo, 25/01/2020 - 20:51

Latest news: Haciendonos eco de lo publicado por el Washington Post sobre el Prucès, podemos afirmar que nuestro espia infiltrado nos informa que el malvado Borrell ha regalado un jamón y dos chorizos al redactor del panfleto americano para que ponga verdes a los de la cebolla. La menistra de exteriores Comosellame va a enviar una queja Trump.

#24 Què va!, Capetown del Llobregat, 25/01/2020 - 13:50

El procès ha estat una obra d'art. Des que varen plegar els Monthy Pyton no s'ha fet res més de tran gran com a xarlotada.

#23 catafracto, Barcelona, 25/01/2020 - 12:07

Bueno, los tractorios dirán lo que han dicho del último índice de democracia de THE ECONOMIST: que el NYT no tiene influencia alguna en el mundo y que el artículo está manipulado por Borrell.

#22 Joan, Barcelona, 25/01/2020 - 12:04

Pues que se prepare el periodista a recibir todo tipo de insultos en su twitter, los lazis son así.