Publicitat
Comunicació · 18 d'Abril de 2013. 19:31h.

La Gaceta 'adverteix' contra un Exèrcit català

El diari d'Intereconomía assegura que tindria uns 35.000 efectius

La Gaceta 'adverteix' contra un Exèrcit català

Imatge de la portada

El diari La Gaceta, d'Interecomía, alerta contra la possible creació d'un Exèrcit català que comptaria amb uns 35.000 efectius i costaria uns 3.500 milions d'euros.

La publicació dedica la portada, un editorial i dues pàgines a informar sobre la possible creació d'unes Forces Armades catalanes basant-se en un informe del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) -inscrit com ONG-, presidit per l'exsecretari de Comunicació amb el tripartit, Miquel Sellarès.

L'informe al qual ha tingut accés La Gaceta, elaborat per l'analista del CEEC Pol Molas i que té data de l'1 d'abril, assegura que un hipotètic Exèrcit català tindria un cost d'entre 2.800 i 3.500 milions d'euros i estaria format per entre 30.000 i 35.000 soldats, xifra que podria incrementar-se si s'instaurés el servei militar obligatori.

Segons el diari "el primer objectiu seria iniciar converses diplomàtiques per a entrar en organitzacions internacionals (OTAN i UE) i contribuir a la consolidació de la pau i seguretat internacional". "El segon pas seria la creació d'un Ministeri de Defensa i la incorporació als programes d'assessorament militar més prestigiosos", s'afegeix.

També s'explica que per entrar a formar part d'un Exèrcit català hi hauria requisits bàsics: "Haver nascut a Catalunya, parlar català correctament i tenir formació militar". Així mateix es diu que hi podrien formar part agents dels Mossos i també s'acceptarien membres de les Forces Armades espanyoles després de la selecció "d'aquell personal més crític i compromès amb la nació catalana".

D'altra banda, el diari publica un perfil de Miquel Sellarès al qual qualifiquen de "polèmic" i el titllen de ser "amic de Jordi Pujol i assessor d'Oriol Junqueras". Recorden que va passar per CDC i va ser el responsable dels Mossos al primer govern de la Generalitat i que després va passar a ser secretari general de Comunicació amb el tripartit.

A l'editorial afirmen que l'informe del CEEC "podrà semblar que és un somni pueril d'uns nacionalistes utòpics que juguen a serveis secrets i batalletes" però "aquests tipus de coses se sap com comencen però no com acaben, que acostuma a ser bastant malament, sobretot si no es mata la serp dins l'ou".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#34 Samsung, Mundo, 22/12/2013 - 15:02

Será un ejército de islamistas yihadistas

#33 BEJOTA, BCN, 21/04/2013 - 18:20

I ELS PAGARÁN EL SOU AMB BONUS PATRIOTICS....

#32 DLM, Barcelona-España, 19/04/2013 - 19:10

Estas cosas son muy serias y hay que tenerlas muy en cuenta. Desde luego, me parece desproporcionado el número de efectivos, considerando el territorio y la población de Catalunya, pero mirandolo bien, no saldrá muy caro teniendo en cuenta que calzaran espardeñas y llevaran guadañas como armamento.

#32.1 caballero legionario, bcn, 20/04/2013 - 12:47

No me digas ,copiaran hasta en eso al glorioso ejercito nacional que iba equipado con espardeñas hasta hace dos dias,y si llevan guadañas ya sera mas armamento del que llevo en su dia el glorioso ejercito nacional español en Annual.

#31 albert, Cassà, 19/04/2013 - 18:36

3500 millns per un exercit jeje un b-2 spirit val 2400 millons de dolars, els hilicopters vh71 krespel 450 millns, i un portavions clase mitz val mes de 4000 millns mes 200 millons de manteniment any, a mes si tenim menys de 20 mil mossos i tindrem 35 mil militars, ki firma la noticia Ralph wiggum?

#30 Humor Malo, Barcelona, 19/04/2013 - 13:38

Partamos de un hecho objetivo: los mossos no tienen ni para papel higiénico y la Generalitat tiene vetado el crédito internacional. Ahora intentad imaginar si la Generalitat es capaz de hacer algo más serio y vereis la mala leche que gastan algunos por ahí