Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2016. 12:47h.

La Generalitat fa passar un publireportatge a 'Nature' com a notícia

Carles Puigdemont i TV3 es fan ressò d'una informació patrocinada pel Biocat

La Generalitat fa passar un publireportatge a 'Nature' com a notícia

Tuit de Carles Puigdemont sobre el publireportatge de 'Nature'

La Generalitat ha tret pit per una notícia a 'Nature' que, segons informa El Periódico, era un publireportatge realitzat en col·laboració amb Biocat, entitat de la Generalitat. "La recerca catalana, protagonista d'un monogràfic de la prestigiosa revista científica", va anunciar la direcció general de Recerca.

Aquesta va publicar una convocatòria al setembre per oferir a diversos centres de recerca catalans la possibilitat de cofinançar un suplement especial sobre Catalunya i, segons la mateixa informació, els preus dels anuncis oscil·laven entre 3.000 i 20.000 euros, segons l'espai. Tanmateix el Biocat diu que va obtenir una mitja pàgina d'anuncis gratuïta.

El resultat va ser el text publicat dimecres passat, titulat "Aguantar el xàfec", amb el subtítol: "Catalunya ha capejat la crisi financera que ha afectat Espanya i ha mantingut els seus indicadors de recerca en sorprenent bona forma. ¿Com ho ha fet?"

La publicació va desencadenar entre diversos mitjans catalans una onada d'entusiasme per l'interès de la revista per Catalunya. Per exemple, TV3 va dedicar-li divendres un reportatge amb declaracions del director de Biocat, l'exconseller d'Economia Andreu Mas Colell i l'exsecretari de recerca Josep Martorell.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també va difondre el publireportatge per Twitter -va compartir el comentari de la direcció general de Recerca- i va manifestar que "una manera d'explicar raons de voler tenir un Estat propi: poder contribuir més i millor al progrés de la humanitat a través de la ciència".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#13 Josep, Girona, 30/11/2016 - 08:28

D'un possible desmentit de la noticia de El Periódico no en diem res no?

http://www.vilaweb.cat/noticies/nature-desmenteix-el-periodico-sobre-la-compra-dun-article-per-part-del-govern/

#12 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 29/11/2016 - 21:49

Aquest mamarratxos estaven convençuts que aixo no es descobriria mai.

La de chuflas, befas i burlas que corren per twiter a costa d´aixo.

Es fantastic el grau d´indecencia i ineptitud dels nostres disminuits amics del Front Nasional.

#11 Mel, Barcelona , 29/11/2016 - 20:28

De la política y el ridículo

#9 zeppelin74, bcn, 29/11/2016 - 17:58

El de sempre:manipulació,mentides,propaganda pagada per el Règim...i TV3%,es clar.

#8 emprenyat, bcn, 29/11/2016 - 17:53

La mentida com origen, metode i finalitat. En qualsevol pais desarrollat faria temps que a aquest paios els hi haurien fotut una patada al cul. Pero aqui ni la ciutadania, ni els empresaris (de fet botiguers), ni els politics, ni els bancs tenen pebrots. Volen quedar be amb tothom.