Publicitat
Comunicació · 30 de Novembre de 2021. 20:47h.

La Generalitat gasta 16,5 milions en subvencions als mitjans

El PP proposa retallar el pressupost de TV3 en 100 milions

La Generalitat gasta 16,5 milions en subvencions als mitjans

El director d’El Nacional, José Antich, en una foto d'arxiu

El PPC ha presentat 166 esmenes als Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2022 amb la intenció de suprimir les subvencions a mitjans de comunicació i retallar en cent milions el pressupost de la CCMA, entre altres propostes.

El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha destaca que "aquestes esmenes tenen un doble objectiu, d'una banda, introduir demandes sectorials i territorials que el Govern no ha tingut en compte i, d'altra banda, suprimir les despeses dedicades a mantenir la xarxa clientelista del separatisme". Algunes de les esmenes presentades són:

- Increment en 10 milions d'euros del pressupost de beques menjador i transport escolar.

- Garantir el model d'escola concertada amb l'increment de 5 milions d'euros.

- Dignificar el cos de Mossos d'Esquadra dotant el complement de productivitat amb 8 milions d'euros, millorant la seguretat passiva en les comissaries amb 10 milions, destinant 20 milions d'euros al Fons d'acció Social del cos i millorant l'equiparació salarial amb 40 milions més.

- Actualitzar l'indicador de renda de suficiència (IRSC) congelat fa 10 anys i incrementar la prestació per a menors d'edat en situació de risc.

- Increment del pressupost del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya gràcies a la reducció de 6,2 milions d'euros del pressupost del Departament de Presidència.

- Suprimir les ajudes i subvencions a mitjans de comunicació privats que suposen 16,5 milions.

- Retallar en 100 milions d'euros el pressupost de TV3 i Catalunya Ràdio.

- Reduir el pressupost d'organismes com el CEO, el IDECAT i l'Agència Tributària de Catalunya.

- Tancar les oficines i delegacions del Govern en l'exterior (8 milions d'euros), de l'Institut Català Internacional de la Pau (1,38 milions d'euros) i del DIPLOCAT (2 milions d'euros).

- Retallar en 26,16 milions d'euros la despesa en acció exterior i en 16,35 milions el pressupost de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

- Tancar el Memorial Democràtic (2 milions d'euros), el Centre Memorial d'Espais de la Batalla de l'Ebre (368.000€) i el Consorci del Museu Memorial de l'Exili (504.000€) i destinar aquests recursos a millorar els equipaments judicials.

- Suprimir subvencions i ajudes destinades a la promoció de la memòria històrica i les subvencions a entitats separatistes que ascendeixen a 1,77 milions d'euros.

Finalment, en aquestes esmenes del PPC s'inclouen 136 de caràcter territorial que recullen "millores en equipaments educatius, sanitaris i socials en diferents municipis." També sol·liciten "un increment de la seguretat amb major presència de Mossos d'Esquadra", així com "la finalització d'obres i infraestructures de la Generalitat que porten anys paralitzades o que, de moment, són un simple anunci".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 02/12/2021 - 01:41

Van a por ti Pepe.

#7.1 pepe, andorra, 02/12/2021 - 13:58

si, eso decía Niemoller....Pero si lo matizas un poco, dormiré mas tranquilo....

#6 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 01/12/2021 - 11:23

Antaño se les llamaba subvenciones. Hoy día queda demostrado empíricamente a través de muchísimos medios durante años, que eso son sobornos, y doy a priori dos razones:

1. Manipulación y sesgo injusto de la información
2. De obligado cumplimiento por parte del medio que recibe semejante subvención

"Aquí les coses funcionen així"

#5 Steaker, Barcelona, 01/12/2021 - 10:58

Hay que alimentar la maquinaria de propaganda, una maquinaria que sería la envidia del mismísimo Goebbels.

#4 pepe, andorra, 01/12/2021 - 10:44

lo q digan los peperos lo mismo da q da lo mismo, total, ya se sabe q es el ala izquierda del psoe. En cuanto al hecho de llamar subvencion a lo q no es mas q un soborno a cuenta de todos pero del q se beneficia solo el señor feudal por la propaganda q le hacen, es muy de neolengua, no son subvenciones, son sobornos. Opino.

#3 Manuel Fernández, Esplugas de Llobregat, 01/12/2021 - 09:46

La Generalidad/tat a vendido la piel del Oso antes de cazarlo, están tan emperrados en sus chiquilladas que se encontraran sin dinero ni de un lado ni de otro y tendrán que recurrir a quien mas odian (España) para que se lo presten, dicho de otra forma mas endeudamiento para nada