Publicitat
Comunicació · 13 d'Abril de 2021. 12:27h.

La gestió d'ERC enfonsa l'audiència de Catalunya Ràdio

Junqueras va posar-hi un periodista de confiança al capdavant, Saül Gordillo

La gestió d'ERC enfonsa l'audiència de Catalunya Ràdio

Els mals resultats del darrer Estudi General de Mitjans (EGM) qüestionen la gestió de Saül Gordillo al capdavant de l'emissora pública. Gordillo, un periodista de la confiança d'ERC, va arribar a la direcció en el repartiment d'àrees d'influència dels mitjans de comunicació públics. La direcció de TV3 va ser per a Junts per Catalunya i la de Catalunya Ràdio pertocava als republicans, però els resultats no han acompanyat.

La decisió de Mònica Terribas, que fins a la temporada passada dirigia i presentava El Matí de Catalunya Ràdio, de deixar el programa perquè "els engranatges grinyolen" a la cadena va provocar un cisma a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La vicepresidenta del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, va proposar al juliol la separació del càrrec de l'actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, a conseqüència de la "pèrdua greu de confiança en aquest director". La mesura no va obtenir la majoria qualificada necessària de dos terços entre els quatre membres del Consell de Govern.

Llorach va plantejar "l'evidència d'una manca d'implicació i de falta de voluntat clara del directiu per mantenir en antena l'actual format El matí de Catalunya Ràdio, que sota la direcció de Mònica Terribas ha assolit els nivells més alts d'audiència i de reconeixement de la història del programa, i que representa, com a contingut més estratègic de la ràdio pública, més del 70% de l'audiència total de l'emissora".

La proposta de la presidenta en funcions de la CCMA va arribar tres dies després que l'aleshores portaveu de JxCat, Eduard Pujol, demanés directament responsabilitats a director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per la marxa de Terribas i, durant la sessió de control al Parlament, li recordés que s'havien cansat de demanar "ambició" a l'adreça de l'emissora. "I no ho hem aconseguit" ha lamentat Pujol, que ha subratllat que "un programa no s'improvisa. Els professionals necessiten acompanyament i complicitat. Cal un cap d'enginyeria amb talent i lideratge".

Gordillo va apostar aquesta temporada pel fitxatge de Laura Rosel per substituir Mònica Terribas al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio. Rosel, que la temporada passada presentava el Catalunya Nit, va arribar a l'emissora el setembre del 2020 després de ser substituïda per Cristina Puig, més propera a Junts, com a presentadora del Preguntes Freqüents TV3. El director de Catalunya Ràdio va assegurar aleshores que l'objectiu amb l'elecció de Laura Rosel era "elevar el llistó que va deixar la Mònica Terribas". "La prioritat ara és ajudar i protegir la Laura perquè el programa té una pressió inhumana", va reclamar.

Tanmateix, l'EGM ha posat de manifest que el programa estrella de la cadena ha perdut 100.000 oients respecte a la mateixa onada del 2020, quan encara el presentava la periodista Mònica Terribas. El programa ha passat en un any de 504.000 oients a 404.000 oients. Les dades tampoc milloren si es comparen els resultats d'aquesta primera onada del 2021 amb l'EGM immediatament anterior, que va ser el primer firmat amb Laura Rosel al capdavant. Aleshores va fer 476.000 seguidors. És a dir, en tres mesos perd més de 70.000 oients.

Gordillo ja ha dit que "hem de reflexionar sobre, fins a quin punt, les eleccions del 14-F i la cobertura de la pandèmia, pot haver cansat alguns oients que opten per un contingut d'entreteniment i desconnexió". "Com a ràdio pública, el nostre objectiu és el d'informar-ne, però trobant l'equilibri entre no renunciar al servei públic i que la gent no es cansi", ha afegit. La presentadora, per la seva banda, ha al·legat que "està sent una temporada difícil, una temporada trepidant, sota una pandèmia que ens condiciona i que també està canviant els hàbits de consum de la ràdio". "Ho farem millor, hi ha una feinada de por al darrere aquestes set hores de directe que fem amb un equip de redactors, de tècnics, de productores, de lingüistes... que tenen passió per la feina que fan", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Par-amunt Pictures, Chez Titole, 14/04/2021 - 10:08

El Gordillo amb l'altre gordillo, si a la foto hi surtís en Gordillo amb el Cuixart podríen fer la serie del Gordillo y el Flaquillo.

#10 Maresmenc, Maraesme, 13/04/2021 - 18:37

Que en feia de temps que esperava aquesta notícia, ara sol em queda esperar la destitució per "geni", la llàstima és que la política recompensa els inútils i el col·locaran a un altre lloc
Però que la gent en general sàpiga que es un bunyol es una alegria momentánea i gratificant

#9 Galba, Barcelona, 13/04/2021 - 17:26

Misa radiada cada mati a les 8.00 i rosari a les 20.00 i la audiencia pujará com la escuma, ja ho veureu.

#8 Lobisome, BCN, 13/04/2021 - 16:46

El problema de Cataluña no es principalmente de recursos sino de GESTIÓN. Los nacionalistas, con su axiomática preferencia por las políticas identitarias frente a cualquier otro criterio de administración de recursos, nos han traído hasta este páramo social, moral y económico en el que nos encontramos. Pocos parecen verlo, y así nos va.

#7 Marcial, Santa Coloma, 13/04/2021 - 16:45

Está claro que los oyentes le han pillado la matrícula a la rosel por mucho que exhiba la camiseta mojada del pelomocho. A quien quiere engañar, esa es del obispo, su nene y compañía. Y la ele que le falta no ayuda, a que espera. Los patanegra nunca se lo perdonarán, no es una de los suyos, no.