Publicitat
Comunicació · 17 de Maig de 2009. 13:40h.

La imatge de TVE queda tocada arreu

La premsa internacional dóna per fet que la cadena va censurar la xiulada

La imatge de TVE queda tocada arreu

El director de TVE, Javier Pons, en una imatge d'arxiu

La premsa internacional s'ha fet ressò de la polèmica per la xiulada a l'estadi del València durant el partit de la Copa del Rei entre l'Athlètic de Bilbao i el FC Barcelona. A més dóna per fet la censura de TVE en el moment de la xiulada. El diari argentí Clarín recorda que "els catalans i els bascs, la majoria dels presents, es van unir per xiular els monarques, símbol de la unitat d'Espanya que els nacionalistes repudien". Per la seva part, la revista francesa France Football, que atorga cada any la Pilota d'Or, assenyala que "la polèmica es va accentuar pel fet que TVE no va donar en directe l'incident". El canal de notícies france24, també es va fer ressò de la notícia i considera que "a l'inici de la final de la Copa, l'afició del Barcelona i la del Bilbao van xiular l'himne espanyol. Però l'incident no ha estat difós en directe per la cadena pública espanyola que va preferir censurar les imatges".

D'altra banda, el portal de futbol foot01 manifesta que "si les aficions del FC Barcelona i el Athlètic de Bilbao defenien cadascuna els seus colors, es van convertir en una en el moment que va sonar l'himne d'Espanya". Un altre mitjà francès, Rue89, assenyala que "la final de la Copa del Rei va acaparar l'atenció de tots els mitjans espanyols per la xiulada que va rebre sa majestat".

Per últim, El diari britànic The Guardian també fa referència a l'acomiadament del director d'esports degut ala censura de les imatges quan sonava l'himne espanyol. En l'article assenyala que "quan les dues aficions van començar a xiular, TVE va tallar la senyal amb l'estadi i va connectar amb un reporter que es trobava a Bibao".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Catalunya real, Barcelona, 18/05/2009 - 18:33

és increïble la ingenuïtat dels nacionalistes espanyols que creuen que el seu país pot influir en l'economia catalana (no recorden el fiasco del cava?). És justament a l'inrevés, és l'economia espanyola la que depèn de la catalana i la basca.

#5 Español, España, 18/05/2009 - 09:23

Boicot total a los productos Vascos y Catalanes.El desprecio al hinmno de todos los Españoles lo pagareis con vuestra ruina.

#4 Francesc, Barcelona, 17/05/2009 - 22:47

Per censura la de TV3 al fer desapareixer el programa Hat-Trick Espanyol de la graella de la programació.
Es veu que no en tenen prou alguns.
Sort que es un canal públic i el paguem tots...

#3 Gandiense, Gandioa, 17/05/2009 - 21:46

Les ales de l'agilucho franquista i per tant de la censura, volen encara pel cel de l'ewstat espanyol. Quina merda nde país el que vivim!!!!

#2 pere, bcn, 17/05/2009 - 14:56

A qualsevol país del món amb un mínim d sensibilitat, després d veure un rebuig tan majoritari als símbols d l'estat, farien una profunda reflexió d q fan malament perquè siguin rebutjats.
A Espanya, en canvi la única reflexió és "duro con ellos"