Comunicació · 22 d'Octubre de 2012. 10:12h.

La independència no serà completa

Mas admet que Catalunya no va "cap a una independència clàssica"

La independència no serà completa

Mas, durant l'entrevista

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat que Catalunya no va "cap a una independència clàssica. Això ha deixat d'existir" i ha dit que "si volem més Europa, serem menys independents".

En l'entrevista al programa Salvados de La Sexta, ha manifestat que "vull autonomia per decidir el nostre model educatiu, el nostre sistema sanitari, universitari, de pensions, de transport públic, d'habitatge, de seguretat interior… No vull autonomia per tenir un exèrcit. Si tenim estat propi, no tindrem un exèrcit militar. No té cap sentit. Ens interessa tenir un sol exèrcit europeu".

D'altra banda, Mas ha afirmat que "si en algun moment Catalunya arriba a tenir un Estat propi, no tot serà de color de rosa, i això la gent ja ho sap, perquè no és tan ingènua".

En referència al tema lingüístic, el president de la Generalitat ha assegurat que, en cas d'independència, "Catalunya no s'oblidarà del castellà, perquè també és el seu patrimoni".

Finalment, ha posat de manifest que s'identifica amb la paraula independència, però "sóc el president d'un país i he d'explicar les coses diferent de com es parla al carrer", apunta, "encara que hi hagi gent que es pensi que tot això és una tàctica".

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#38 contribuyente, Santo Domingo, 23/10/2012 - 12:47

Digamos entonces que le dan todo lo que pide y el cupo y se olvida de la independencia, ¿que ha fumado antes del programa "Sr" Mas? ¿quiere independencia?....asuma las consecuencias, seguro le iría de maravilla ser un Estado asociado como Puerto Rico

#37 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 22/10/2012 - 23:00

Pero que tomadura de pelo es esta? Esto de la secesion es como estar embarazado, o se está o no se está, Este señor deberia dejar que otro secesionista que lo tenga claro ocupe su puesto porque asi a lo unico que vamos es al kaos y la indefinicion de no saber ni unos ni otros que somos...

#36 Catalana, Barcelona, 22/10/2012 - 21:53

Jo vaig sentir la entrevista i vaig veure que va ser molt correcta, entra dins de l'Unió Europea, com un altre més, tindrem obligacions, normal, però tindrem la nostra estructura com País. Ell vol dir no quedar fora de la UE. Que seríem un més. Jo tot al que vaig sentir és anar a un futur de País.

#35 pep, manresa, 22/10/2012 - 20:47

Ja hi tornem amb els titulars esbiaixats, diguem-ho tot, si escoltem la conversa queda clar que es tracta de tenir la mateixa independència que qualsevol altre estat de la Unió Europea, només que tractant-se d'un estat nou no cal muntar un exèrcit ruinós i que no serveixi per res com l'espanyol

#33 kkk, corn, 22/10/2012 - 18:08

menuda sarta de mentiras y manipulaciones.entre los politicuchos que no son mas que unos aprovechados y unos mentirosos, las multinacionales amenazando a paises enteros, los bobos que se lo creen, el nuevo fascismo en forma de islam que pulula por nuestras calles, la crisis, el ultrarelativismo.....

#33.1 pep, manresa, 22/10/2012 - 20:38

I en mig de tant desori ja només hi faltava el Ku Klux Klan
El què em fa més por de tot és el ultrarelativismo, no sé pas si podré dormir aquesta nit