Publicitat
Comunicació · 1 d'Abril de 2011. 12:45h.

La independència pot estar "a punt", segons The Guardian

El diari considera "ingenus" els catalans per "pensar que es faran rics" fora d'Espanya

La independència pot estar "a punt", segons The Guardian

Imatge de l'article

The Guardian ha publicat un reportatge de dues pàgines en el qual parla sobre una hipotètica independència de Catalunya. El periodista Julian Glover conclou al final del mateix que "és possible creure que Espanya està a punt d'enfonsar-se, amb els catalans pragmàtics, no els bascos rebels, al capdavant de la sortida".

Tot i això, considera que "hi ha ingenuïtat en el desig de sortir d'Espanya per fer-se ric". The Guardian admet que "hi ha un menyspreu per als catalans entre molts espanyols. Es burlen del seu accent i la seva cultura".

Tot i això, el periodista es pregunta "si el sentit català de la injustícia no és exagerat. Catalunya és plena de vies ràpides, nous ferrocarrils i aeroports de grans dimensions: no és un signe de que Madrid s'hagi gastat tots els seus diners en una altre lloc".

També recorda que "l'hereu al tron ​​espanyol mai ha estat vist tractant de parlar català, basc o gallec. TV3, un canal català, ha estat bloquejat de la radiodifusió a la veïna València".

El periodista, que explica que "en unes oficines d'ERC em vaig trobar amb un mapa d'un estat que no existeix", assenyala que "Lluís Companys és l'únic cap electe d'un govern europeu que ha estat executat". "El seu llenguatge - prohibit en públic durant el franquisme - està florint", afirma, a més d'indicar que "els partits nacionalistes dominen el Parlament català".

Igualment, explica que "una gran multitud va protestar a Barcelona per la retallada del nou estatut d'autonomia català". "La indignació davant aquesta resolució ha portat a polítics que s'oposaven a la independència, a canviar la seva manera de pensar", sosté.

En aquest sentit, afirma que "el grup de CiU, de centre-dreta, un vell bastió de la Catalunya post-Franco, és cada vegada més favorable a una ruptura total. També ho són alguns socialistes catalans".

També es recullen declaracions de Pilar Rahola, que considera que la majoria van evolucionant cap a les idees independentistes"." Els catalans creuen que pateixen el que bàsicament és robatori, el robatori dels seus recursos econòmics".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 ton, sallent, 03/04/2011 - 19:29

que curios oi? Financial Times, The Guardian. New York Times ,etc, etc, tot de cop en dues setmanes tot aquesta colla de gent tan importanst ells s´adonen que hi ha un lloc al món que es diu Catalunya i que són molt dolents, separatistes, avaros, insolidaris, etc. carai quina coincidéncia.

#47 Tià, Paisos Catalans, 02/04/2011 - 23:37

El que han de fer certs espanyols és no enganyar més a ningú.Igual els foten fora de Europa,per això no volem estar a Espanya;i llavors a on anireu a demanar caritat i quedar-vos a les vostres butxaques les subvencions de la UE?Qui ha informat i com i de què,a aquest diari?

#46 ramon, barcelona-c, 02/04/2011 - 17:48

Deu ser com la majóría de periodistes extranjers fluix molt fluix .Dir que Catalunaya està plena de vies ràpides deu voler dir d'algunes autopistes de pagament ,de trens moderns ,increible l'ignorancia , els diners de l'estat , sap aquest pobra (silly) home que es una balança fiscal? ignorancia

#45 ANTON, san jose, 02/04/2011 - 15:33

Tenemos que liberarnos de la caspa y la legaña española, desgraciadamente yo naci en Almeria y se de lo que hablo. Ahora soy un catalan mas i lluitare fins a l'ultim suspir per la libertat d'aquesta sublim terra. ja he votat tres vegades Si a les consultes.

#44 felippV d´Alcampell, barcelona, 02/04/2011 - 08:36

No es tracta nomes, ni tan sols de fer-nos rics. Es tracta de de gaudir de llibertat plena per poder decidir, de poder demanar un tallat, sense que et mirin amb mala cara, de poder dir Bon dia amb el cap ben alt, de veure i entendre que les muntanyes i les costes son nostres. el diner no ho es tot