Publicitat
Comunicació · 23 de Febrer de 2012. 21:49h.

'La Mañana' de Lleida s'aboca a un concurs de creditors

Els treballadors del diari duen sis mesos sense cobrar les nòmines

'La Mañana' de Lleida s'aboca a un concurs de creditors

Una portada de 'La Mañana'

Els editors de La Mañana de Lleida han de presentar aquest divendres un pla de viabilitat o un concurs de creditors, ja que finalitza el termini límit que tenen per fer-ho després de la presentació d'un preconcurs, fa dos mesos. En cas contrari, els treballadors del diari podrien instar el concurs de creditors.

Tot i que el diari surt al carrer cada dia, 10 dels 14 redactors del rotatiu lleidatà estan en vaga des del passat dia 6. La Mañana se segueix fent amb aquests quatre periodistes que no han secundat la vaga i amb treballadors d'altres empreses del grup editor, Dalmau Multimèdia.

Als empleats del diari se'ls deuen sis nòmines, i deu persones que van decidir pactar una sortida amb l'empresa el passat mes de novembre encara no han cobrat la indemnització (20 dies per any) ni tampoc les tres nòmines que se'ls devia.

El passat octubre, l'empresa va intentar presentar un ERO, que finalment no va ser aprovat. Després van venir els 10 acomiadaments, que es van fer efectius al desembre. Precisament, el darrer dia de l'any passat, Dalmau Multimèdia va tancar la seva impremta, la qual cosa va representar l'acomiadament d'onze persones més.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Pere, Lleida, 25/02/2012 - 16:58

En Pedrós és molt responsable de la deriva del diari. Una editorial sectària, aduladora del govern de CIU i propera a l'independentisme ha fet que els lectors de La Manyana -els de tota la vida- anessin abandonant el vaixell. Aquest és el meu cas. És una llàstima...

#5 Jordi, Olius, 24/02/2012 - 09:36

Tinc un familiar que després de més 40 anys al grup Dalmau l'han acomiadat, faltant-li 3 anys per la jubilació.

Estem en època de crisis... però les empreses estan formades per treballadors que hi donen molts anys de la seva vida !!!! quins finals més tristos

#4 Gibraltar Britànic, Gibraltar (UK), 24/02/2012 - 01:40

Millor, així deixa camp lliure al Segre que té una edició en catala.
Un diari que es diu la mañana pot funcionar a Valladolid però a Catalunya era evident que no funcionaria.

#4.1 davken, Lleida, 24/02/2012 - 13:18

Ets poc menys que escòria, pensant així.

#4.2 Joan Ramon, Lleida, 24/02/2012 - 13:49

Sembla mentida que a les alçades que estem a Lleida continui existint un diari en castellà amb el nom de "La mañana".Vergonyós!

#3 Pimpollo, Vic, 23/02/2012 - 23:45

No queda moneu para "la Mañana"? No..... ha ido todo a subvencionar esa basura llamada AVUI..... Inmundicia ésta con la que vosotros, psicópatas catalanistas que me leeis emulais a Onan....

#2 Cal dir la veritat, Barcelona, 23/02/2012 - 23:21

Ser empresari en aquest país és ser un heroi.
I ningú no té l'obligació de ser-ne