Publicitat
Comunicació · 19 de Novembre de 2008. 12:57h.

"La meva condició de catòlic no ha influït gens"

El president del CAC defensa que tot ha estat una "decisió administrativa"

"La meva condició de catòlic no ha influït gens"

Carbonell, saludant Robles, en el Parlament

El president del CAC, Josep Maria Carbonell, ha admès que "porto més de 30 anys associat a moviments d'Església", però ha assegurat que "la meva condició de catalanista i de catòlic no ha influït gens" en la concessió d'emissores d'aquest organisme en la que han rebut Ràdio Estel, l'emissora de l'Arquebisbat de Barcelona, i s'han quedat sense altres com la Cope o Onda Rambla, entre d'altes.

"Per ser un bon conseller no s'ha de tenir ideologia ni creences?" s'ha preguntat i ha plantejat als diputats "si volen consellers que no tinguin ideologia ni creences". Carbonell ha manifestat que les operadores que s'han quedat sense "no havien adquirit cap dret, ni tan sols l'expectativa de cap dret" i ha defensat "la intervenció del poder públic" perquè "l'esfera pública no es reparteix en base a interessos d'empreses privades".

Josep Maria Carbonell ha destacat que l'adjudicació va ser després de l'estudi de 14.000 planes i ha subratllat que "el Consell no ha primat mai des de la seva creació cap prestador dels serveis audiovisuals". El president del CAC ha insistit que la concessió ha estat una decisió "merament administrativa" i ha lamentat que "en aquests dies s'han dit moltes coses", "s'ha qüestionat el Consell" i s'han pronunciat "inexactituds que no corresponen a la realitat".

"Estem disposats -ha continuat- a retre comptes allà on calgui, però que el Consell sigui jutjat per allò que ha fet no pas per la mera conjectura o desqualificació interessada". Carbonell ha reiterat que la decisió es va produir amb "independència de criteri" i "sense cap mena d'indicació de partits o grups privats com no podia ser d'una altra forma". El president del CAC ha acabat la seva intervenció amb una crida al respecte perquè "hem rebut insults".

En el torn d'intervenció dels diputats de l'oposició, la portaveu de CiU, Joana Ortega, ha demanat "el màxim respecte per la institució" i ha fet una crida a "tancar files amb el CAC" mentre que Rafael López, del PP de Catalunya, ha afirmat que "hi ha massa dubtes, no només li dic jo, fins i tot consellers seus" i ha qualificat el concurs de "nyap" mentre que el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha destacat la relació de Carbonell amb "dues fundacions catòliques" i ha lamentat que "els partits s'han repartit el CAC".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Josep Mº, Maresme, 20/11/2008 - 11:58

No entenc com algú diu que el que fa la Cope és opinió!
La Cope insulta, agita i menteix.
Quantes opinions contràries a ells heu escoltat mai en aquesta emisora?
La Cope sí que practica la censura. I en majúscules!
Tot el meu recolzament al CAC.

#8 GERTRUDIS, barcelona, 20/11/2008 - 11:12

I la de Apostolic i Romà.. na està aclarit !

#7 Walzer, BCN, 20/11/2008 - 09:39

Onofre. Tens raó. Potser parlar de secta no es gaire exacte. Pero aquí (i a altres llocs) tenim el costum d'ajudar "els nostres" i de tornar-nos favors uns a uns altres, més enllà del que és just. Això és el que m'emprenya.

#6 RASCA, CASTELLDEFELS-ESPAÑA, 20/11/2008 - 08:49

COMO DICES QUE SE LLAMA EL VINO QUE TOMASTES ?

#5 professor rosANO, el mes acà cantonada Nicaragua, 19/11/2008 - 22:11

Carbonell, perquè no treieu de la tele a la prof. Rosana i als que enganyen a la gent tirant cartes etc. Aquest si que fan mal i no els que opinen el que els hi dona la gana. Tant lluitar per la llibertat d'expressió per terminar fent de censor. Quina me