Publicitat
Comunicació · 26 de Març de 2020. 11:25h.

La premsa pateix per les subvencions

Reclamen ampliar els imports dels ajuts

La premsa pateix per les subvencions

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), formada per més de quatre-centes capçaleres associades, ha emès un comunicat per reclamar a la Generalitat, Diputacions, Consells Comarcals i ajuntaments que "actuïn adequadament donant suport als mitjans d'informació impresos i digitals, i mostrin el seu compromís amb la llibertat de premsa".

L'AMIC estabbleix vuit punts per "millorar la liquiditat i finançament a curt termini" davant la crisi del coronavirus. Entre aquestes reclamacions, demanen "accelerar el pagament de subvencions concedides i campanyes publicitàries institucionals i, per aquest any, ampliar els imports dels ajuts" així com "agilitzar i no congelar els tràmits per als ajuts estructurals del 2019 i obrir els de projectes".

L'associació vol que se'ls "consideri un sector bàsic i estratègic, com reconeix la llei, afectat de ple per aquesta crisi sanitària del COVID19, igual com per exemple ho és la restauració o el turisme". "Nosaltres hem de continuar treballant sense ingressos. Que ho considerin les diverses administracions, i els diversos actors socials patronals, sindicats, etc. de cara a demanar ajuts", afegeix.

També insten les administracions a "agilitzar els tràmits dels ERTO per causa major, sense interpretacions ni restriccions", "una moratòria en el pagament de crèdit, sobretot en el retorn de capital", "crèdits de bancs amb garanties públiques, agilitzar la tramitació i concessió i relaxar-ne els paràmetres de risc".

Finalment, demanen "ajuts a la reactivació de l'activitat per quan s'iniciï la recuperació" i "suspendre de forma imminent i per un termini no inferior a tres mesos, el pagament d'impostos i cotitzacions de la Seguretat Social per a empreses i autònoms".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Juan Jose García, Cunit, 11/04/2020 - 16:50

Con un poco de suerte,en Octubre pedimos el MEDE y se acaba el problema.Definitivamente.

#10 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis?, 26/03/2020 - 14:42

"La premsa pateix per les subvencions..." "Reclamen ampliar els imports dels ajuts..."

¡Anda mira...! como los titiriteros... pues que sepáis que a todo cerdo le llega su San Martín... el dinero público mejor para la sanidad que para propaganda...

#9 L´EMPORDÀ, TERRA DE LA GARRULERIA MÉS XAVACANA..., 26/03/2020 - 12:58

Dintre de les lamentables cal.lamitats que ens està portant i ens portarà aquesta desgràcia, la part positiva d´aquesta pot-ser que aquesta farà que moltes coses es posin al seu lloc i a molts també els posi en el veritable lloc que els hi correspon...

#8 Fierecita, Montgat, 26/03/2020 - 12:55

L'associació (AMIC), vol que se'ls "consideri un sector "bàsic i estratègic"
¿de verdad sois básicos y estratégicos? yo diría que son simplemente improductivos del Régimen dedicados a difundir las consignas de su amo. Peores que la prensa franquista.
Si son incapaces de ganar un sueldo con su trabajo, persianas abajo y fuera.

#7 Antoniu, Favert, 26/03/2020 - 12:46

E-noticies no ho notarà.
La bona notícia veurem que passa a El Nacional o el Punt Avui per exemple sense el xarop