Publicitat
Comunicació · 27 de Novembre de 2009. 09:56h.

La Razón recorda que "un 70% no va donar suport" l'Estatut

"És com amenaçar l'àrbitre abans de començar el partit per un presumible resultat advers"

La Razón recorda que "un 70% no va donar suport" l'Estatut

Imatge de l'editorial de La Razón

L'editorial de La Razón ha condemnat que "des del mateix Govern català s'ha prescindit de tot formalisme per irrompre de ple al terreny de la pressió, per moments asfixiant, sobre uns magistrats que tenen entre mans una qüestió d'enorme complexitat i profunda rellevància política, com el to del debat ha posat de manifest en els últims dies".

"El fet que aquesta mateixa setmana, per exemple, el conseller català Joan Saura demanés directament la dimissió de tots els magistrats, o que el vicepresident Carod Rovira amenacés amb què Catalunya giraria cap el separatisme per emprendre la independència, és un exemple clar de les expressions extemporànies i irrespectuoses dirigides cap al Tribunal", afegeix.

"Qui van esgrimir que existeix un clamor social en Catalunya, un descontentament i una preocupació profunds en la societat per la sort de la norma estatutària, que s'arroguen la representativitat dels catalans, hauran de convenir que l'Estatut va ser recolzat només pel 30% dels electors, o el que és igual, que un 70% no el va recolzar o no li va interessar, i que va passar sense pena ni glòria perquè mai va respondre a una inquietud ni una reivindicació popular", considera.

"En definitiva, creiem que arremetre contra l'Alt Tribunal per una sentència que encara no existeix és tan irresponsable com amenaçar l'àrbitre abans de començar el partit per un presumible resultat advers". "Que es qüestionin les regles del joc des de governs, parlaments o editorials de premsa en funció d'una determinada conjuntura només danya la imprescindible credibilitat del sistema", conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Antonio, Barcelona, 28/11/2009 - 11:16

Pues yo recuerdo que sólo un 10% se opuso yq ue la mitad de ellos eran independentistas.

#13 Juan, Barna, 27/11/2009 - 21:10

Estas cosas que dice La Razón son como "las verdades del barquero" que solo los necios no las quieren oir y si las oyen no las quieren entender.

#12 Marc, Barcelona, 27/11/2009 - 16:03

Jo no el vaig votar per considerar-lo curt. Recordo estar amb cuatre amics i cadascun havia votat una cosa diferent, tots sentint-nos catalanistes. Prou d'apropiar-se dels vots! si no el volien aquest 70 per cent, que haguessin votat que no. Ras i curt.

#11 Lluís, Tortosa, 27/11/2009 - 13:30

Menys suport va rebre l'Estatuto de Galiza i bé que no el critiquen; però clar, com manaven els nacionalistes espanyols...!

#10 Ben, Reus, 27/11/2009 - 12:51

Senyors de La Razón, jo vaig ser un dels que van votar no. Però no perquè trenqués "la unidad de la nasión española" sinó perquè considero que era una burla al poble català. I tornaria a votar NO avui mateix. Us el podeu confitar. Independència.