Publicitat
Comunicació · 17 de Maig de 2017. 19:24h.

La televisió gallega ja té més audiència que TV3

Els informatius han caigut del 28 al 20% de share en un any

La televisió gallega ja té més audiència que TV3

Vicent Sanchis

El diputat del PSC, David Pérez, ha retret a la consellera de Presidència, Neus Munté, la pèrdua d'audiència de la televisió pública catalana que ha fet que el passat mes d'abril TV3 quedés per sota de la televisió pública gallega (TVG). D'aquesta manera, la Televisió de Galícia va tancar l'abril amb un 10,4% de share, enfront del 9,4% que va aconseguir la cadena pública catalana.

“Hi ha una televisió autonòmica que té més share que nosaltres, que és la Televisió de Galícia. Estem nosaltres al 9,6%; la Televisió de Galícia té el 10,4% i la televisió d’Andalusia, el 9,4. Això no ens havia passat mai. Estem en una situació molt complicada”, ha assegurat Pérez. El diputat socialista també ha denunciat que “hem passat a ser la quarta televisió en el nostre país”.

Respecte l'audiència dels informatius de TV3, Pérez ha afirmat que “no podem estar contents” perquè “en un any hem perdut vuit punts”. “Els informatius 'Telenotícies migdia', del 28 al 20 per cent, i al 'Telenotícies comarques' hem passat del 19 al 12 per cent. Hem perdut set punts en els informatius en un any. No podem estar contents en com estan funcionant els informatius”, ha reblat el representant del PSC, alhora que ha considerat que amb la pèrdua d'audiència “s'evidencia que no som plurals”.

La consellera de Presidència, Neus Munté, per la seva banda, s'ha defensat de les acusacions de manca de pluralitat recordant les declaracions que va fer David Pérez sobre la negativa d'ERC a exhumar fosses del franquisme per “l'espanyolitat de les víctimes”.

“Vostè mateix és un bon exemple de la pluralitat dels mitjans públics, em sap greu haver-li de recordar que fa poques setmanes a Catalunya Ràdio vostè va fer unes expressions i unes declaracions que són bastant impròpies d’algú que després ve aquí a intentar donar lliçons de rigor i de pluralitat”, ha dit Munté.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#15 Marta, Sabadell, 18/05/2017 - 15:09

Clar si només parlen dels perdedors de palestins, de gais lesbianes i la ideologia de genere i contra l'Església Catòlica quina credibilitat volen tenir ???

#14 el talp venjador, Bcn, 18/05/2017 - 14:22

ja em perdonareu, però conec la tv gallega perquè, i és una cosa molt,molt dolenta (com ho era la valenciana). TV3,, inclús ara, és moltissim millor. Una altra cosa és que el nivell de TV3 hagi baixat,però encara n'hi ha molta diferència

#13 lucas, bcn, 18/05/2017 - 12:27

Tv3 se hizo para que Pujol jugará y se forrar. Es una tele de la señorita Pepis...del señorito jorjito

#12 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 18/05/2017 - 09:55

No voler ententre es pitjor que no entendre. Els gallegos no han pujat. Es TV3% la que ha baixat. I pressió llingüística a Espanya, només conec una. Et dono tres pistes: Multes llingüístiques, monolingüisme e inmersió.

#11 Gloria, Ripoll, 18/05/2017 - 09:12

TV3 GAME OVER JA !!!!!