Publicitat
Comunicació · 21 d'Abril de 2017. 13:39h.

La tensió entre el PDECAT i ERC es trasllada a la Corpo

Núria Llorach retreu a Tresserras i Marín que reclamin ara la seva despolitització

La tensió entre el PDECAT i ERC es trasllada a la Corpo

Els exdirectius de TV3 que van signar el manifest

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha mostrat la seva "sorpresa" pel manifest que van subscriure cinc exdirectius de la Corporació entre els quals hi ha l'exconseller de Cultura i exconseller de la CCRTV, Joan Manuel Tresserras; i l'expresident de la CCMA, Enric Marín; que són d'Esquerra.

El diputat de JxSí, Jordi Cuminal, ha demanat l'opinió de Llorach sobre el manifest i ella ha afirmat que "he experimentat sorpresa en veure escrites ara propostes que alguns dels signants no van impulsar en el seu dia quan tenien responsabilitats en el sector audiovisual com en la Corporació".

"Sorprèn llegir en el manifest que 'inexcusablement cal complir el mandat legal de nomenar gestors de la CCMA que no responguin a equilibris partidistes sinó a la selecció dels millors professionals disponibles'", ha reconegut Llorach, perquè "aquesta despolitització la reclamen quatre exalts directius de la Corporació nomenats tots ells directament pel Govern".

Núria Llorach, ha recordat que el nomenament d'Enric Marín es va fer amb "una modificació exprés" de la llei de la CCMA i ha afegit que "el Consell de Garanties Estatutàries va considerar inadequat aquest procediment l'any 2010". "Sorprèn també que reclamin la signatura d'un contracte programa quan alguns dels signants exercien responsabilitats en la Corporació o en el Govern després del 2009 i no el van fer ni el van aprovar", ha retret.

Finalment, la màxima responsable dels mitjans públics catalans ha dit que hi ha punts del manifest que li han generat "satisfacció" i ha remarcat "la coincidència en la majoria dels plantejaments i molt especialment en la seva petició que en la mesura del possible s'augmentin els recursos públics destinats a aquesta Corporació".

0 Comentaris

Publicitat