Publicitat
Comunicació · 17 de Gener de 2021. 11:14h.

La Vanguardia demana indults ja

El diari del Grup Godó creu que arreglarà l'"horitzó de convivència"

La Vanguardia demana indults ja

Artur Mas i Javier Godó, en una imatge d'arxiu

La Vanguardia ha demanat els indults com més aviat millor per als dirigents independentistes condemnats pel Tribunal Suprem pels fets del procés, en un editorial publicat aquest diumenge titulat "Millor aviat que tard". Des del rotatiu del Grup Godó lamenten que l'ajornament electoral endarrerirà la possibilitat que es concretin els indults i han denunciat que "el conflicte català s'aborda amb molta parsimònia".

"La política és un joc complex, amb molts actors i interessos, en què la gestió dels temps importa. Cal evitar precipitar-se. Però també cal evitar demorar-se en excés. Malgrat la seva gravetat -ja que divideix la societat catalana, desestabilitza l'espanyola i excita els extremismes enfrontats-, el conflicte català s'aborda amb molta parsimònia" han criticat. "El Govern espanyol ja ha treballat per la distensió i pot ampliar-la si indulta els polítics presos" consideren.

"El PSOE, a diferència del PP, Ciutadans o Vox, s'ha manifestat en favor d'aquest diàleg. I ha aconseguit alguns avenços en el camí de la distensió, que són molt d'agrair. Però potser és hora de demostrar amb fets, a més de paraules, que l'indult és en efecte la seva prerrogativa. I quina millor manera de fer-ho que ordenant al més aviat possible" han indicat.

"El Govern espanyol s'ha de preguntar si li convé més seguir postergant una mesura que de manera més o menys explícita ha anunciat ja, o prendre la iniciativa i apostar més aviat que tard per un nou horitzó de convivència" han assenyalat.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Alien, Saturn, 18/01/2021 - 11:40

Y me he dejado una cosa en el tintero: VUESTRA espectacular COBARDÍA. NO SOIS MÁS QUE COBARDES QUE HABÉIS ORGANIZADO UN PIFOSTIO Y ELUDÍS HIPÓCRITAMENTE VUESTRA RESPONSABILIDAD.

#24 Alien, Saturn, 18/01/2021 - 09:36

¿Te enteras, Godó y Mas? NO OS AGUANTO. Ya tenemos bastantes problemas en casa como para seguir aguantando vuestras chulerías y salidas de tiesto ni un minuto más.

#23 Alien, Saturn, 18/01/2021 - 09:35

Mi "convivencia" ya hace tiempo que está quebrada. No puedo ver a mi hija que está en el extranjero y sufro por ello. Tengo miedo de que enferme, de que le pase algo y yo no pueda hacer nada. Tengo miedo de que enferme mi pareja o de enfermar yo y de no poder seguir manteniendo a mi familia. Es mucha presión psicológica para encima soportarles

#22 Alien, Saturn, 18/01/2021 - 09:31

El horizonte está francamente crudo para casi todos con la pandemia. Sería mejor que estos dos privilegiados dejaran de jugar a experimentos sociales porque la gente está muy harta de la "parsimonia" con la que exhiben su total desvergüenza y eluden su RESPONSABILIDAD en la quiebra de la convivencia.

#21 M Pilar, Barcelona, 17/01/2021 - 20:13

El Gobierno hará lo que tenga que hacer, cuando lo tenga que hacer. ¿CON QUE DERECHO PRESIONAN DE ESTA MANERA? ¿Es que se creen poseedores de la verdad?¿o, actúan realmente, como el cuarto poder?Y están seguros que favorecerán la convivencia.¿En quién piensan cuando piden el indulto, en toda la sociedad catalana, o, en la muy MINORITARIA indep