Publicitat
Comunicació · 5 de Novembre de 2013. 08:27h.

La Vanguardia demana la dimissió de Manel Prat

El Periódico també acusa al director general del Mossos d'"incapacitat"

La Vanguardia demana la dimissió de Manel Prat

Prat, en una imatge d'arxiu

El diari La Vanguardia demana la "dimissió urgent" del director general de la Policia de la Generalitat, Manel Prat, per la seva gestió del cas del Raval després que la jutge que porta el cas de la mort de l'empresari del Gaixample, Juan Andrés Benítez; imputés els vuit agents implicats en la reducció i detenció de Benítez al Raval la nit del 5 al 6 d’octubre.

El rotatiu exposa en el seu editorial que "és imprescindible saber-ho tot sobre les causes de la mort de Benítez. Per això i, també, perquè el cos dels Mossos d’Esquadra ha de corregir dues línies d’actuació que són percebudes per la ciutadania amb inquietud". 

En aquest sentit, lamenta "l’acumulació de casos en els quals alguns dels seus membres han estat acusats de maltractaments i fins i tot condemnats per això" i "una política comunicativa confusa per part del mateix cos dels Mossos que de vegades els ha portat a donar una versió inicial d’un incident diferent del que finalment es va documentar, com ara en el cas dels trets de pilotes de goma, d’entrada negats, que van lesionar Ester Quintana".

"El desgraciat cas Benítez -continua el diari del grup Godó- dóna a Interior l’oportunitat d’eradicar, amb tota urgència, conductes que minen la credibilitat dels Mossos i que creen desconfiança".

També remarca que "el 9 d’octubre, la jutgessa va ordenar que no s’iniciés cap investigació interna al cos, però, tot i això, és estrany que un mes després dels fets els agents participants en la detenció de Benítez ni tan sols hagin estat citats pels seus superiors per conèixer la seva versió dels fets i saber si haurien de ser apartats de les seves funcions al carrer".

"Manel Prat, director general d’aquest cos, és el responsable d’una omissió tan incomprensible i injustificable, que denota incompetència i s’afegeix, a més a més, a episodis previs de gestió deficient. Per tant, Manel Prat ha de presentar la seva dimissió del càrrec com més aviat millor. O bé, ha de ser destituït de manera immediata", conclou.

També El Periódico, en el seu editorial, considera que "els Mossos necessiten mesures urgents", i apunta també a Manel Prat. "Si el cap del cos no pot reconèixer la seva incapacitat per governar-lo amb l’autoritat deguda, ha de ser el conseller d’Interior qui prengui la iniciativa i adopti mesures que impliquin responsabilitats polítiques", afirmen.

Editorial

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 T Creus, Corruptaluña, 05/11/2013 - 17:58


Si el "conseller" de interior también es incapaz de tomar medidas transcurrido un mes del último desgraciado suceso protagonizado por los gossos, tras marear la perdiz en éste y otros casos anteriores -incluso con falsedades-, sin dar ninguna respuesta a los ciudadanos, QUE DIMITA YA !!!

#11 novit, vilanova i corrupció, 05/11/2013 - 12:50

Los videos me retrotraían a la imagen de 8 policías americanos apaleando a un vagabundo negro en un suburbio de Detroit (Pablo Planas dixit). En una Catalunya independiente, ¿alguien se cree que serían juzgados?. y lo que es peor... el objeto del intercambio de impresiones lo serían los no indep?

#10 novit, vilanova i corrupció, 05/11/2013 - 12:40

Este mal bicho es el talibán que dijo que las esteladas en las pistolas y en los coches patrullas era libertad de expresión. Bajo su mandato siete condenas por malos tratos, un ojo reventado y dos muertos en manos de los mosos.Franco allá arriba tiene que sentir envidia x no haberle tenido en nomina

#9 spanish, Madrid, 05/11/2013 - 12:19

ohhhhhhhhhhhhhh atac a Catalunya....la Masguardia demanant dimissions

#8 Gerard del Clot, Donec Perficiam, 05/11/2013 - 12:15

El diari més subvencionat de Catalunya que el regalen a renfe,metro,ferrocarrils,universitats el que té que fer és callar.