Publicitat
Comunicació · 28 de Juliol de 2019. 11:34h.

La Vanguardia desmenteix Torra

El diari retreu al president que vinculés l'atemptat amb el CNI

La Vanguardia desmenteix Torra

La Vanguardia publica avui una informació sobre la investigació policial dels atemptats gihadistes a Catalunya del 17 d'agost del 2017 en la que qüestiona el tuit del president de la Generalitat, Quim Torra, que va vincular els atemptats amb el CNI, i conclou que "els Mossos van reconstruir el 17-A després dels atemptats i no abans".

"És un escàndol gravíssim. Exigim explicacions al Govern espanyol i que s'assumeixin les més altes responsabilitats. El silenci imposat pels partits del 155 és intolerable. Dos anys després de l'atemptat, les víctimes i tota la ciutadania mereixen respecte i tota la informació", va dir Torra després que el diari digital Público afirmés que els serveis secrets sabien quines activitats farien els terroristes abans dels atemptats, perquè els tenien controlat els moviments i, malgrat això, no van actuar.

76050-torracni.jpg

Tanmateix, el diari del Grup Godó explica que "va iniciar la seva pròpia investigació un cop es va publicar la primera entrega de Público, analitzant exhaustivament la documentació judicial i entrant en contacte amb fonts policials i de la investigació als tribunals" i manifesta que "les conclusions difereixen radicalment del que s'ha anat oferint a Público".

La informació publicada avui deixa clar que "a policia catalana va fer un 'estudi retroactiu' de les converses dels terroristes" i, en aquesta línia, reitera que "la precisa reconstrucció de les activitats dels gihadistes es va començar a gestar immediatament després dels atemptats".

"Els Mossos d'Esquadra, basant-se en les seves investigacions i en les de la Policia Nacional i el CNI, van ser els que van reconstruir els moviments de la cèl·lula gihadista després, i no abans, dels atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona i Cambrils del 17?d'agost del 2017, segons consta en la documentació de la causa judicial analitzada. En aquest sentit, el diari publica algunes pàgines dels informes que ha analitzat.

Al costat de la informació es publica un article del subdirector del diari, Manel Pérez, on es planteja "per què el president de la Generalitat, Quim Torra, no va preguntar als responsables de la seva policia què pensaven sobre les informacions que alimentaven la idea políticament tòxica que una conspiració havia facilitat l'atemptat, abans de donar-hi pàbul amb el tuit en què qualificava d''escandaloses' les revelacions de Público".

Finalment, Pérez destaca que "el Govern sabia abans d'aquest nou episodi de politització del cas que els Mossos tenen un paper destacat en les investigacions judicials del 17-A i que tenen accés als indicis abans que la resta dels cossos policials. Per això, els informes més valuosos són els seus".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 Borrell ll, Girona, 30/07/2019 - 11:31

Qui ? Ahhh, la Vanguardia....

#19 Flanagan, Tabarnia City, 29/07/2019 - 10:11

No se olviden para la Diada el disfraz de huevo frito en la cabeza,como ese ninguno,que tiempos en los que se creían los reyes del mambo estos tolais.

#18 Toni, Tabània, 29/07/2019 - 09:39

El independentismo hace años que se basa en crear falsas verdades. Difama que algo quedará. Todo se basa en mentiras, lo preocupante es que los independentistas se lo creen todo sin cuestionarse absolutamente nada!

#17 Galba, Barcelona, 28/07/2019 - 20:22

Ala babaus per el procés cal donar-lis cada dia la seva dosi de odi a Espanya, sino la cosa s'enfonsa.

#15 Agente Franlopa, Ciudagramos, 28/07/2019 - 18:34

El aumento de la delincuencia en Tabarnia,es sin duda consecuencia de la detención de nuestro héroe,el benemérito Fran.
Algunos taberneses podrian dar fe de ello,al ser consumidores habituales